ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στα αζήτητα μία από τις πιο θρυλικές Ferrari

Ferrari-290-MM (1)

Πρόκειται για μία Ferrari που πέρασε από τα χέρια του αείμνηστου Juan Manuel Fangio και το θρυλικό Millie Miglia…

Ferrari-290-MM (5)Η Ferrari 290 MM θα αναζητήσει νέο ιδιοκτήτη στις 10 Δεκεμβρίου στην δημοπρασία της RM, που θα πρέπει φυσικά να διαθέτει το ανάλογο ποσό. Προφανώς, αυτό θα είναι αντάξιο της φήμης ενός αγωνιστικού που είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 σε μόλις 4 μονάδες με το αμάξωμα να έχει επιμεληθεί ο Scaglietti. Ο Enzo Ferrari είχε εμπλακεί προσωπικά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, το οποίο οδήγησε ο Fangio (5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1) στο Mille Miglia του 1956.

Με τον Fangio στο τιμόνι η 290 MM τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ μία άλλη 290 MM κατέκτησε τον τότε αγώνα. Η αγωνιστική Ferrari απέσπασε αργότερα μία σειρά από αγώνες, όπως τα 1.000 km του Μπουένος Άιρες το 1957. Κάτω από το καπό της υπάρχει ένας πλήρως ανακατασκευασμένος V12 των 3,5 lt που αποδίδει 320 PS στις 7.200 rpm με τελική ταχύτητα 270 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!