NEA

Τι τελικά θα ισχύσει με τα τέλη κυκλοφορίας;

TELI-KIKLOFORIAS-2016

Η υπόθεση με τα τέλη κυκλοφορίας έχει καταντήσει εκνευριστική με την κυβέρνηση να αναζητά ισοδύναμα από το από το ΦΠΑ στην παιδεία, σε μία εξίσωση που μάλλον δεν της βγαίνει…

Οι τελικές αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή τους να αναρτηθούν στο Taxisnet μέσα στο Νοέμβριο.  Πάντως, το τελευταίο σενάριο, σχετικά με τις εισηγήσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει τα εξής:

  • επιβολή τελών κυκλοφορίας από 30 έως 50 ευρώ στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σήμερα απαλλάσσονται από την πληρωμή τελών.
  • επιβολή του μισού τέλους σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους –κάτω από 100 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο- και μέχρι τώρα εξαιρούνται από την πληρωμή τελών.
  • αυξήσεις τελών από 50 έως και 200 ευρώ για αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από 1.800 κυβικά και πάνω ηλικίας έως και 5 ετών.
  • μειώσεις τελών κυκλοφορίας για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας, καινούργια ή μεταχειρισμένα, καθώς επίσης και για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που είναι πολύ παλιά και πωλούνται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!