NEA

H Jeep ετοιμάζει το δικό της Qashqai!

Jeep-Renegade_2015_1000

H αμερικανική εταιρία έχει γλυκαθεί με την απόλυτα πετυχημένη πορεία του Renegade και καταστρώνει τα σχέδια της για τα επόμενα χρόνια…

Jeep-Patriot_2014_1600Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Jeep είναι να παρουσιάσει τους διαδόχους των Compass και Patriot, που κακά τα ψέματα, αλλά ούτε ιδιαίτερο στιλ είχαν, ούτε καλή ποιότητα και off-road αντάξια της μάρκας. Έτσι, το νέο SUV θα τοποθετείται στην κόμπακτ κατηγορία (σε αυτή του Qashqai) και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού (τον Σεπτέμβριο του 2016). Από πλευράς σχεδίασης, θα έχει την boxy τετράγωνη άποψη του Renegade, αλλά με μια πιο ήπια crossover προσέγγιση, ενώ θα υπάρχουν 4×2 και 4×4 εκδόσεις. Σχετικά με την γκάμα θεωρούνται δεδομένα τα δίλιτρα σύνολα, ενώ από εκεί και κάτω το πιθανότερο είναι να δούμε κάποιους από τους κινητήρες του Renegade.

Jeep-Grand_Cherokee_EU-Version_2014_16Προς το 2018, θα παρουσιαστεί ένα 7-θέσιο μοντέλο που θα τοποθετείται πάνω από το Grand Cherokee, θα λέγεται Grand Wagoneer (υπήρχε ομώνυμο μοντέλο από το 1963 έως το 1991!) και θα μοιράζεται το πλαίσιο με το πολύ- αναμενόμενο SUV της Maserati. Περίπου τη ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί και το νέο Wrangler, που τελικά θα διατηρήσει τους άκαμπτους άξονές του και τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητές του (αυτή τη φορά με μόνιμη τετρακίνηση).

Jeep-Wrangler_Rubicon_10th_Anniversary_2013Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά στα 75 χρόνια της Jeep. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 18 συνολικά εκ. αυτοκίνητα του είδους που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, το 1 εκ. είναι δικά της. Κάτι που μεταφράζεται σε 39%(!) σε σχέση με το 2013 και αναδεικνύει την Jeep ως το μεγαλύτερο εξειδικευμένο κατασκευαστή 4×4 και αρκετά μπροστά από την Land Rover.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!