NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχωρεί ο Da Silva από τον όμιλο VW

da_silva

Σύμφωνα με πηγές, ο αρχισχεδιαστής του γερμανικού ομίλου αποφάσισε ότι ήρθε πια η ώρα να αφήσει κάτω τα μολύβια του, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του τμήματος σχεδιασμού του ομίλου Volkswagen, ο Walter Da Silva φαίνεται να κοιτάει πια την επόμενη ημέρα. Ο 64χρονος ιταλός σχεδιαστής, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, είχε τον τελικό λόγο για όλα όσα βγήκαν τα τελευταία χρόνια από τις γραμμές παραγωγής των VW, Audi, Skoda, Seat, όπως ακόμα και για μοντέλα των Lamborghini και Bentley. Ο ίδιος, προηγουμένως κατείχε την αντίστοιχη θέση στον όμιλο Fiat.

Ακόμα δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση, ούτε και φήμες για το ποιος θα τον αντικαταστήσει. Μάλιστα δεν γνωρίζουμε καν αν θα τον αντικαταστήσει κανείς, αφού ο όμιλος VW βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, με στόχο τη μείωση εξόδων, που θα σημάνει μόνο για το τμήμα σχεδιασμού μία απώλεια 100 εκ. ευρώ. Η παραίτησή του Da Silva, πάντως, αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου και θα αφορά ακόμα και στη θέση του, ως προέδρου, της Italdesign Giugiaro, που αποτελεί εδώ και κάποια χρόνια εταιρία του ομίλου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!