ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Steve Jobs ήθελε το iCar από το 2008

Steve Jobs reportedly began considering a car as early as 2008

Φήμες θέλουν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας και τον ιδρυτή της Apple να θέλει ένα αυτοκίνητο εδώ και χρόνια…

apple-icarΌπως αναφέρει το Bloomberg σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Apple, ο Tony Fadell, περιστασιακά ο Steve Jobs μιλούσε για σενάρια και υποθέσεις για τον τύπο του αυτοκινήτου που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν. Μάλιστα, οι συζητήσεις αφορούσαν από το σύστημα πρόωσης (π.χ. αν θα είναι ηλεκτρικό με μπαταρίες ή με κυψέλες) μέχρι και την σχεδίαση του ταμπλό.

Aplle-iCar-Interior-HDΤελικά, ο Jobs -που γλυκοκοίταζε την ιδέα από την προηγούμενη δεκαετία- τραβήχτηκε από αυτό το σενάριο όταν επήλθε η κρίση στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και τις General Motors και Chrysler να οδεύουν προς την χρεωκοπία. Ειδικά, όταν προβλεπόταν η παγκόσμια οικονομική κρίση αρχής γενομένης από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο Jobs δεν σκεφτόταν απλά να προχωρήσει στην παραγωγή ενός απλού city-car, αλλά οραματίζονταν πως αυτό το προϊόν θα μπορούσε να είναι το βασικό στην γκάμα του! Για να δούμε αν τελικά το όραμα του υλοποιηθεί μέσα από του φημολογούμενου προγράμματος Project Titan που βασίζεται σε φουλ ηλεκτροκίνητο μοντέλο με ημιαυτόνομα συστήματα οδήγησης. Αν τελικά δούμε στους δρόμους το iCar ένα πράγμα είναι σίγουρο: πως το βασικό χρώμα θα είναι το λευκό :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!