NEA

H Toyota επενδύει 1 δισ. δολάρια στην ρομποτική

kirobo_mini

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την ίδρυση της TRI (Toyota Research Institute) με έδρα στο Palo Alto του Silicon Valley…

toyotaartificialΠρόκειται για μία μεγάλη επένδυση πάνω σε ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ. Οι Ιάπωνες πιστεύουν πως η αυτόνομη οδήγηση θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μία πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για το αυτοκίνητο. Παράλληλα, θα δημιουργούνται οι ανάγκες για βελτίωση και για καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω ρομποτικών τεχνολογιών και συστημάτων.

Τα αρχηγεία της  TRI στην Καλιφόρνια θα πλαισιώνονται από ένα δεύτερο ερευνητικό κέντρο στο MIT Cambridge της Μασαχουσέτης και η λειτουργία τους θα ξεκινήσει αρχές 2016 με αρχική επένδυση από 1 δισ. Δολάρια. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Honda με τον Asimo πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στα ανθρωποειδή, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας θα δούμε πολλές εταιρίες να στρέφονται προς τα ρομπότ. Έτσι, έστω και μακροπρόθεσμα κάποια από τα sci-fi σενάρια θα αρχίσουν να περνούν και στον πραγματικό κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!