NEA

Η Lexus λέει όχι στην Κίνα;

LEXUS-PRODUCTION-1

Για την ακρίβεια οι Κινέζοι λένε όχι στα μοντέλα της Lexus καθώς αυτά είναι ιδιαίτερα ακριβά έναντι του ανταγωνισμού…

LEXUS-PRODUCTION-3Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Lexus IS το οποίο στην κινέζικη αγορά κοστίζει περίπου 30% περισσότερο από μία αντίστοιχη έκδοση της BMW 3! Αυτό συμβαίνει διότι τα Lexus εισάγονται από την Ιαπωνία και επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους, σε αντίθεση με όλες τις άλλες εταιρίες που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους σε κινέζικο έδαφος. Οι Ιάπωνες αποφεύγει κάτι αντίστοιχο και η αιτία είναι η αδυναμία εξασφάλισης της επιθυμητής «made in Japan» ποιότητας κατασκευής.

LEXUS-PRODUCTION-2Εδώ να πούμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lexus κινείται ανάλογα, αφού στις ΗΠΑ -και για τους ίδιους λόγους- πέρασαν 26 χρόνια από την λανσάρισμα της εταιρίας και μέχρι να κατασκευάζονται μοντέλα σε αμερικανικό έδαφος. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως η Lexus κρατά λανθασμένη στάση και πως όσα αυτοκίνητα φτιάχνονται στην Κίνα (από τους επώνυμους κατασκευαστές) έχουν υψηλά στάνταρ ποιότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!