NEA

Το νέο big-SUV της Cadillac είναι το ΧΤ5

Cadillac-XT5-2016-933

Το νέο XT5 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και την Κίνα από την ερχόμενη άνοιξη και αποτελεί το πρώτο από συνολικά 5 SUV που σκοπεύει να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον η αμερικάνικη εταιρεία…

Ο κινητήρας της νέας Cadillac XT5 -που αντικαθιστά την SRX- είναι ένας V6 βενζίνης 3.600 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 310 άλογα και 366 Nm και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Για την Κίνα υπάρχει και μια έκδοση με έναν δίλιτρο turbo, ενώ η απουσία ενός diesel προδιαγράφει τη χαμηλή της δημοτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με το XT5 η Cadillac θέλει να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας των crossover και αυτό φαίνεται τις διαστάσεις, καθώς τα 4,80 μέτρα μήκους, τοποθετούν το αμερικανικό SUV στην καρδιά της κλάσης. Παρά την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων σε σχέση με την SRX, υπάρχει καλός περιορισμός του βάρους, με την τετρακίνητη έκδοση να ζυγίζει 1.940 kg και την προσθιοκίνητη στα 1.814 kg.

Ο διάκοσμος είναι σύγχρονος, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις επεκτείνονται και στο ταμπλό ενισχύοντας έτσι την αίσθηση πολυτέλειας, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 50 εκ. (σε σχέση με το SRX). Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα στοιχεία του εξοπλισμού, περιλαμβάνεται το στάνταρ WiFi Hotspot για πρόσβαση στο internet, η βάση ασύρματης φόρτισης κινητών, ένας εσωτερικός καθρέφτης στον οποίο προβάλλονται οι εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!