ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί η τροχαία σταμάτησε το αυτοκίνητο της Google;

Californian police stops Google autonomous car for driving too slowly

Ένας τροχονόμος στην πολιτεία της Καλιφόρνια έκανε παρατηρήσεις στο αυτόνομο αυτοκίνητο της Google για παρακώλυση της κυκλοφορίας!

Και αυτό διότι το αυτοκινητάκι της Google εκινείτο με 39 km/h σε ζώνη κυκλοφορίας με όριο τα 56 km/h (δηλ. 35 μίλια). Φυσικά, όταν ο τροχονόμος πλησίασε το αυτοκίνητο διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα και προχώρησε σε συνομιλία και συστάσεις στους χειριστές για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και για την μίνιμουμ ταχύτητα κίνησης.

Μετά από λίγη ώρα η Google έβγαλε μια δική της ανακοίνωση που έλεγε: «Οδηγώντας πολύ αργά; Συνήθως δεν σταματούν τους οδηγούς για αυτό το λόγο. Έχουμε ρυθμίσει την ταχύτητα των πρωτότυπων οχημάτων μας στα 25 μίλια την ώρα (41 km/h) για λόγους ασφαλείας. Θέλουμε να δείχνουν φιλικά και εύκολα προσεγγίσιμα, αντί να τρέχουν στις γειτονιές. Όπως έκανε ο συγκεκριμένος αστυνομικός έτσι και άλλοι άνθρωποι μας σταματούν όταν θέλουν να μάθουν περισσότερα για το εγχείρημά μας. Μετά από 1,2 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης (αντιστοιχούν σε 90 χρόνια ανθρώπινης οδηγικής εμπειρίας) είμαστε περήφανοι που δεν έχουμε πάρει ποτέ μια κλήση!».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!