NEA

Volvo Concept 26, η καμπίνα του μέλλοντος [vid]

Η σουηδική εταιρία μπορεί να μην παρουσίασε κάποιο μοντέλο, αλλά κατάφερε να τραβήξει την προσοχή με ένα concept που παρουσιάζει πως θα είναι στο μέλλον τα εσωτερικά των αυτοκινήτων!

CΓιατί Concept 26; Σύμφωνα με την Volvo τόσο διαρκεί (δηλ. 26 λεπτά της ώρας) ο μέσος χρόνος μετακίνησης προς την εργασία που, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, και στόχος των ειδικών είναι να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την οδηγική εμπειρία (στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης). Έτσι, οι οδηγοί μπορούν όποτε το επιθυμούν ή να παραχωρούν τον έλεγχο στο αυτοκίνητο εφόσον θέλουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο, ενώ προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο διασύνδεσης και άνεσης, φουλ ψηφιακός πίνακας, υποδοχές για tablet, μία μεγάλη touch-screen μπροστά από τον συνοδηγό κ.α.

Το κατοχυρωμένο σχέδιο καθίσματος που αποτελεί τη βάση του Concept 26 προσφέρει τρεις λειτουργίες του: Drive, Create και Relax. Όταν ο χρήστης επιθυμεί να αναθέσει την οδήγηση στο αυτοκίνητο, το τιμόνι υποχωρεί, το κάθισμα ανακλίνεται και μια μεγάλη οθόνη εμφανίζεται από το ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να απολαύσει το χρόνο του στο αυτοκίνητο όπως εκείνος θέλει. Το Concept 26 υιοθετεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή στη βασική σχεδίαση του εσωτερικού των αυτοκινήτων και προσφέρει ένα χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες οδηγού και συνεπιβάτη.

«Όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι αρκετοί άνθρωποι θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο μετακίνησής τους, εφόσον τους παρέχεται η επιλογή της εντελώς αυτόνομης οδήγησης, ενώ άλλοι θα προτιμήσουν να καθίσουν αναπαυτικά και να χαλαρώσουν, κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο, επικοινωνώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή απλά ακούγοντας μουσική. Η αυτόνομη οδήγηση θα καταστήσει δυνατές όλες τις παραπάνω επιλογές. Ακριβώς αυτό εκφράζει το Concept 26, δείχνοντας μία πτυχή του μέλλοντος της αυτοκίνησης», δήλωσε ο Ρόμπιν Πέιτζ (Robin Page), Αντιπρόεδρος Εσωτερικού Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!