ΑΓΩΝΕΣ

H Renault συνεχίζει ανεξάρτητα το 2016 στην F1

RENAULT-F1

Τελικά η Renault θα συμμετέχει στο εξής ως ανεξάρτητη εργοστασιακή ομάδα ανακοινώνοντας παράλληλα την ολική εξαγορά της Lotus F1!

renault2007-b640tallΗ εξαγορά της Lotus F1 βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα και αναμένεται να κυμανθεί στα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η Renault δεν θα είναι απλά ένας προμηθευτής κινητήρων στον μαγικό κόσμο της F1 συνεχίζοντας την ένδοξη πορεία της από το 1977 έχοντας συμμετοχή σε περισσότερα από 600 Grand Prix, 168 νίκες, 12 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 11 οδηγών. Η τελευταία συμμετοχή της Renault ως εργοστασιακή ομάδα ήταν το 2011.

Όπως δήλωσε ο Carlos Ghosn, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Renault-Nissan, «…η Renault είχε δύο επιλογές. Είτε να επιστρέψει σε εμπλοκή 100%, είτε να αποχωρήσει. Έχοντας μελετήσει ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους, αποφάσισα πως η Renault θα είναι στην F1 ως εργοστασιακή ομάδα, αρχής γενομένης από το 2016. Στόχος μας είναι η νίκη, παρότι αυτό μπορεί να χρειαστεί χρόνο».

renault2008-monte-a1200Με τη λέξη λεπτομέρειες ο Ghosn εννοεί φυσικά οικονομικά δεδομένα, ενώ δεν είναι μυστικό πως στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι εκπρόσωποι της Renault διαπραγματεύονταν με τον Bernie Ecclestone για πιθανά εξτρά πριμ και μάλλον πείστηκαν από την τελευταία προσφορά του τελευταίου.

Η απόφαση της Renault να συνεχίσει εξασφαλίζει και την παροχή κινητήρων στη Red Bull, παρόλο που θα χρησιμοποιούνται από τη νέα σαιζόν με άλλο, ιστορικό για την F1 όνομα, αυτό της TAG Heuer που θα αναλάβει και την εξέλιξή τους, ενώ η Toro Rosso θα πάρει τους κινητήρες του 2015 της Ferrari. Φυσικά η Renault θα κάνει αλλαγές και στην εικόνα του μονοθεσίου της Lotus, καθώς θα επαναφέρει το κλασικό κίτρινο χρώμα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!