NEA

Προ των πυλών το ηλεκτροϋβριδικό Hyundai Ioniq

HYUNDAI IONIQ

Το αντί-Prius της Hyundai θα παρουσιαστεί στην Κορέα με την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα να έχει προγραμματισθεί τον Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης…

Το Hyundai Ioniq θα είναι ένα διαθέσιμο σε τρεις εκδοχές (καθαρά ηλεκτρικό, υβριδικό και plug-in υβριδικό) και εδώ βλέπετε την πρώτη teaser εικόνα ενός μοντέλου που σε μέγεθος πιθανότατα θα τοποθετείται απέναντι στο Toyota Prius. Στις υβριδικές εκδοχές και πέρα από το ηλεκτρικό σύστημα, θα υπάρχει ο νέος βενζινοκινητήρας 1.6 GDΙ που θα συνδυάζεται και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις.

Ο νέος βενζινοκινητήρας  θα αποδίδει 105 ίππους, θα λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, θα έχει επανακυκλοφορία καυσαερίων, μείωση των εσωτερικών τριβών και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων κ.α. Όλα αυτά θα επιφέρουν θερμοδυναμική απόδοση που θα φτανει το 40%! Εδώ να πούμε πως το Ioniq θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο -ειδικά σχεδιασμένο για εναλλακτικά συστήματα πρόωσης- το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί και στο Kia Niro.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!