NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Devel V16, ένα “κτήνος” 5000 ίππων! [vid]

16 κύλινδροι, 12,3 λίτρα κυβισμός, 32 βαλβίδες τιτανίου και 4 turbo των 81 χλστ! Αν τα 1.000 άλογα της Bugatti Veyron σας φαίνονται λίγα, πάρτε ένα Devel που τα βγάζει… Χ5!

devel_16Εντάξει, εδώ μιλάμε για την απόλυτη υπερβολή. Ναι μεν οι ιπποδυνάμεις των σπορ αυτοκινήτων συνεχώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, στην προκειμένη όμως περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σύνολο ικανό να κινήσει ακόμα και τραίνο! Ο λόγος για τον κινητήρα του Devel Sixteen, ένα δεκαεξακύλινδρο θηρίο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 5.000 άλογα! Τώρα σε ποιο δυναμόμετρό μπορεί κανείς να τα μετρήσει ή, πολύ περισσότερο, με τι ελαστικά μπορεί να τα περάσει στο δρόμο, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Βλέποντας το video, θα δει κανείς ότι έφερε στα όριά του το δυναμόμετρο, το οποίο κατάφερε να καταγράψει 4.515 ίππους, πολύ πάνω από τα όρια της βαθμονομημένης του κλίμακάς. Σε αυτούς προσθέστε και 4.766 Nm ροπής, με τη συμπίεση να αγγίζει τα 36 PSI! Παρόλα αυτά, υπάρχει και μία διαμόρφωση “καθημερινής χρήσης”, όπου η συμπίεση πέφτει στα 20 psi, ρίχνοντας την ισχύ στους 3.006 ίππους και τη ροπή στα 3.260 Nm. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι η κατανάλωση. Όχι πως θα έχει ιδιαίτερη σημασία για όποιον αποφασίσει να ξοδέψει το -άνω του εκατομμυρίου- αντίτιμο που απαιτείται για την αγορά του αυτοκινήτου που θα τον φοράει, αλλά γιατί κάτι μας λέει ότι θα παίζει ψηλά, σε εξίσου εντυπωσιακά τριψήφια νούμερα…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!