NEA

Πάει και η τελευταία McLaren P1

First and last McLaren P1 (3)

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή και της τελευταίας McLaren P1 από τις 375 συνολικά, που είχαν ήδη προ-πωληθεί εδώ και καιρό…

First and last McLaren P1 (4)Η McLaren P1 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2012, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, έγκαιρα για την 50η επέτειο της εταιρείας που ίδρυσε ο Bruce McLaren, με το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε να είναι ασημένιο με εμφανή τα στοιχεία από ανθρακόνημα.

First and last McLaren P1 (1)Η τελευταία ήταν πορτοκαλί (την βλέπετε στην φωτογραφία δίπλα στην πρώτη), ενώ αρχικά ο προγραμματισμός της μάρκας περιελάμβανε 500 μονάδες. Ωστόσο, έπειτα από πιέσεις των τότε εν δυνάμει αγοραστών για ακόμα περισσότερο η συλλεκτικότητα και αποκλειστικότητα, ο τελικός αριθμός μειώθηκε στις 375. Μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα για την P1 είναι πως:

  • First and last McLaren P1 (2)Συνολικά κατασκευάστηκαν 13 για δοκιμές που διένυσαν συνολικά 620.000 χιλιόμετρα, 5 για την έγκριση τύπου, 3 προ- παραγωγής και οι 375 που αναφέραμε.
  • Η McLaren P1 των 916 PS έχει το 0-100 σε λιγότερο από 3,0 sec, το 0-200 σε 0,7 sec και το 0-300 σε 17 sec! Τελική στα 350 km/h!
  • Ο χρόνος κατασκευής για κάθε είναι περίπου 800 ώρες, ενώ στην όλη διαδικασία εμπλέκονται 105 άνθρωποι.
  • Το πιο δημοφιλές χρώμα είναι το κίτρινο με την ονομασία Volcano Yellow.
  • Tο σύστημα πέδησης της Akebono που διαθέτει ενσωματώνει διαστημική τεχνολογία και την ακινητοποιεί από τα 300 km/h σε 6,2 sec και σε απόσταση 246 μέτρα.
  • Οι αγοραστές που πλήρωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ για να την αποκτήσουν προέρχονται 34% από τις ΗΠΑ, 26% από την Ευρώπη, 13% από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και 27% από την Ασία και την Ωκεανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!