ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οδήγηση με την δύναμη της σκέψης; [vid]

Προς το παρόν το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί μόνο ευθεία και εννοείται πως παραμένει καθαρά σε πειραματικό επίπεδο…

BRAIN-POWERED-CARΚινέζοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Nankai, που εδρεύει στην πόλη Tianjin, ασχολούνται εδώ και 2 χρόνια με τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου μόνο με το μυαλό και το αποτέλεσμα των ερευνών τους αποτυπώνεται στο παραπάνω βίντεο. Η αρχική ιδέα πίσω από την όλη μελέτη του κινεζικού πανεπιστημίου ήταν να μπορέσουν να εξασφαλίσουν σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας τη δυνατότητα να οδηγούν και να μετακινούνται με αυτοκίνητο.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Duan Feng, χρησιμοποιεί σαν βάση για τις μελέτες της ένας Haval H9 (πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, ουσιαστικά άγνωστό εκτός Κίνας), το οποίο είναι εξοπλισμένο με 16 αισθητήρες οι οποίοι λαμβάνουν τα λεγόμενα σήματα EEG (electroencephalogram- ηλεκτροεγκεφαλικά σε ελεύθερη απόδοση) από τον εγκέφαλο του οδηγού και τα μεταφέρουν ασύρματα στον υπολογιστή που ελέγχει το αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!