NEA

Citroen e-Mehari, η ηλεκτροκίνητη εκδοχή

Citroen E-MEHARI unveiled

Για την ώρα αυτή που βλέπετε είναι η πρωτότυπη εκδοχή του e-Mehari, αλλά προς τα μέσα του 2016 η Citroen θα λανσάρει την έκδοση παραγωγής!

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε πρόσφατα το e-Mehari, ένα ηλεκτρικό buggy με ρετρό στιλ που βασίζεται στο πρωτότυπο Cactus M που είχαμε δει για πρώτη φορά στην Φρανκφούρτη. Αισθητικά το e-Mehari συνδυάζει γνωρίσματα από το Cactus με τα ρετρό στοιχεία του αυθεντικού Mehari του 1968.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα περίπου 3,80 μέτρα, ενώ πάνω στα δύο roll-bar -που υπάρχουν στην μέση και στο πίσω μέρος- «κουμπώνουν» τα πάνελ της οροφής. Ως πρωτότυπο buggy το e-Mehari έχει στο εσωτερικό του επένδυση από ανθεκτικό υλικό που προέρχεται από το χώρο των καταδύσεων, ενώ το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 200 έως και 800 lt  (ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων).

Η Bollore συμμετέχει στην εξέλιξη του e-Mehari του οποίου την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρα 35 kW στον εμπρός άξονα (η ισχύς του φτάνει τα 50 kW κατά την εκκίνηση). Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου- μετάλλου των 30 kWh φορτίζουν σε 8 ώρες με ταχυφορτιστή (13 σε οικιακό δίκτυο) και με μία πλήρη φόρτισή τα 200 km με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 120 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!