NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο πουλήθηκε η Ferrari που οδηγούσε ο Fangio;

FERRARI-290-MM-FANGIO-3

Πρόκειται για την αγωνιστική 290 MΜ, την οποία είχε οδηγήσει ο τεράστιος Juan Manuel Fangio στο Mille Miglia του 1956…

FERRARI-290-MM-FANGIO-4Όπως είχαμε γράψει, κατασκευάστηκε σε 4 μόλις κομμάτια με αμαξώματα του Scaglietti και αυτή έχει τον αριθμό πλαισίου 0626. Εκείνη την χρονιά έλαχε να ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες του μεγάλου Αργεντινού, ο οποίος είχε τερματίσει στην 4η θέση. Πρώτη ήταν μια άλλη Ferrari 290 MM, ενώ και οι δύο κινούνταν από έναν καινούργιο για την εποχή V12 3.500 cc, με απόδοση 320 PS στις 7.200 rpm, που επαρκούσαν για μια τελική 280 km/h.

FERRARI-290-MM-FANGIO-9Τώρα, μπορεί τα 1,76 εκ. δολάρια που πουλήθηκε η Porsche 356 Cabrio της Janis Joplin να είναι πολλά χρήματα αλλά από την άλλη δεν συγκρίνονται με τίποτα με τα 28 εκατομμύρια που πλήρωσε ένας συλλέκτης προκειμένου να αγοράσει τη Ferrari που βλέπετε! Φυσικά, για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής των 28 εκατομμυρίων δολαρίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο η αγωνιστική ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου όσο και το γεγονός ότι πίσω από το τιμόνι του είχε καθίσει ο Fangio.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!