NEA

Νέα Mercedes-Benz SLC στα 1.600 cc

Mercedes-Benz SLC, R 172, 2015

Η γνωστή SLK ανανεώθηκε, απέκτησε νέα ονομασία (SLC), ενώ στην γκάμα της προστέθηκε η βασική έκδοση στα 1.600 cc με ισχύ στα 156 άλογα…

Η Mercedes SLC θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ντιτρόιτ, ενώ θα είναι διαθέσιμη από την άνοιξη στην Ευρώπη με την ενδιαφέρουσα έκδοση SLC 180 και τον 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα των 156 PS/250 Nm. Οι μεγαλύτερες SLC 200 και SLC 300 είναι στα 2.000 cc με 184 PS/300 Nm και 245 PS/370 Nm, αντίστοιχα. Η μοναδική diesel είναι η SLC250d, με το κλασικό πια σύνολο των 2.143 cc, στην εκδοχή του των 204 PS/ 500 Nm.

Οι δύο βασικές εκδόσεις βενζίνης έχουν στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ μπορούν να εξοπλιστούν και με το 9άρι αυτόματο που σε όλες τις άλλες είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση για την SLK 55 AMG, με αποτέλεσμα στην κορυφή να βρίσκεται πλέον η AMG SLC 43 με τον bi-turbo των 3.000 cc απόδοσης 367 PS/520 Nm.

Η πρώην SLK και νυν SLC ήταν το roadster που πριν από 20 χρόνια εισήγαγε τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή και αυτή η επέτειος συνδυάστηκε με την ανανέωση της 3ης κατά σειρά γενιάς της (με αλλαγή και επωνυμίας). Αισθητικά, η SLC ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, το καπό με το πιο έντονο ανάγλυφο, τους νέους προβολείς με τα ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας, τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες (με τον εμπρός να έχει πλέον μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τον πίσω διαχύτη), τα πίσω φώτα με LED κ.α.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα αλουμινένια διακοσμητικά, νέα οθόνη στον πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη στην κονσόλα και νέο επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο. Ο εξοπλισμός ασφάλειας, διασύνδεσης και άνεσης έχει αναβαθμιστεί στα τελευταία δεδομένα της μάρκας, ενώ η οροφή ανοιγοκλείνει έως 40 km/h (αλλά η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!