ΑΓΩΝΕΣ

H Porsche 911 Safari σε δράση [vid]

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αγωνιστικά της Porsche που λανσαρίστηκε το 1963 και στο παραπάνω βίντεο βλέπετε πως τα καταφέρνει εξίσου καλά και ακόμη και σήμερα…

Safari-Porsche-911-SC-Leh-Keen-2Εδώ την βλέπετε στα χέρια του αγωνιζόμενου Leh Keen στον οποίο προφανώς ανήκει και η αγωνιστική 911 Safari. Η οποία κατέκτησε το 1966 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (στην κατηγορία G3, διέπρεψε και τις σεζόν 1967-68), ενώ είχε και αξιόλογη παρουσία στο σαφάρι της Αφρικής. Στην πραγματικότητα όμως η 911 Safari του Keen δεν είναι πραγματική, αλλά μία ρέπλικα που βασίζεται σε μία 911 SC του 1981 με off-road μετατροπή και «σηκωμένη» ανάρτηση, μπάρες, ποδιές κ.α. Όσο για τον 6-κύλινδρο boxer των 250 PS συνδυάζεται με δύο τρόμπες βενζίνης και ένα τύπου σαφάρι ρεζερβουάρ των 110 lt. Ακόμη και έτσι ο Keen δηλώνει πως είναι ότι πρέπει για γρήγορες βόλτες στο βουνό! Σε μερικές μέρες ξεκινά το Ντακάρ, ας θυμηθούμε τις Porsche 953 & 959.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!