NEA

Θυμάστε πως ήταν η πρώτη BMW M3; [vid]

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε την κλασική M3 σε δράση, ενώ η BMW σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα βίντεο που αναφέρονται στα πιο επιτυχημένα μοντέλα της M GmbH…

BMW-M3-E30-2H BMW M3 είναι ένα από τα πιο πετυχημένα σπορ σεντάν και η πορεία της ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 για να ομολογκαριστεί το αγωνιστικό για το γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού. Αρχικά ο προγραμματισμός για την πρώτη γενιάς M3 -με τον εσωτερικό κωδικό Ε30- ξεκίνησε με αρχικό προγραμματισμό στις 5.000 μονάδες συνολικά. Τελικά, την περίοδο 1987-1991 η συνολική παραγωγή τριπλασιάστηκε (έφτασε τις 16.202 μονάδες), παρόλο που κόστιζε μιάμιση φορά παραπάνω από την ισχυρότερη έκδοση της Σειράς 3.

Οπτικά, η BMW M3 ξεχώριζε από τα φουσκωμένα της φτερά και την πτέρυγα στο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ της, ενώ ο κινητήρας της αρχικά ήταν ο τότε τετρακύλινδρος των 2.300 κυβικών της μάρκας, που απέδιδε για την περίσταση 195 PS. Στην πορεία ανέβηκε για την ειδική έκδοση M3 Sport Evolution στα 2.500 cc και τα 238 PS, που είχαν να μετακινήσουν μόλις 1.200 κιλά, ενώ τα αγωνιστικά σύνολα έφταναν μέχρι και τα 380 PS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!