ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μην πίνετε… για να μην τον πιείτε!

ALCOHOL CONSUME-1

Καλή η παρέα και το ποτό, αλλά πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως με βάση τα στατιστικά δεδομένα και για τις ηλικίες από 19 έως και 39 ετών η κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το 50% των ατυχημάτων.

Alcoholic_Drinks (1)Πότε θεωρείται ένας οδηγός πως βρίσκεται υπό την επήρρεια αλκοόλ; Με βάση τον ισχύοντα νόμο όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό είναι πάνω από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκππνεόμενου αέρα -πρόκειται για την τιμή που προκύπτει από τα γνωστά αλκοτέστ.

Alcoholic_Drinks (2)Τα παραπάνω όρια προσεγγίζονται ενδεικτικά, καθώς κάποιο ρόλο παίζει και το σωματικό βάρος, με κατανάλωση ενός μπουκαλιού ή ενός μεγάλου ποτηριού μπύρας (γύρω στα 500 ml), 200 ml κρασιού (ένα ατομικό μπουκαλάκι), 60 ml ούζου και 55 ml ουίσκι ή βότκας. Όπως βλέπετε με τα πιο σκληρά ποτά, αυτά δηλαδή που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, απαιτείται μικρότερη ποσότητα για να πιάσει κανείς το όριο.

Όσον αφορά στα πρόστιμα και τις κυρώσεις, αυτά ξεκινούν από 200 ευρώ, ενώ περιλαμβάνουν αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας ή αφαίρεση πινακίδων από 10 ημέρες μέχρι και 5 χρόνια! Βέβαια, υπάρχει και η καλύτερη λύση: αν θέλεις να πιείς, τότε μην οδηγείς!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!