ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

12-πύρηνος υπολογιστής για αυτόνομα αυτοκίνητα από την Nvidia!

2016-NVIDIAPX2-02

Τι ισχυρότερο μπορεί να υπάρχει σε ένα αυτόνομο από τον ίδιο του τον κινητήρα; Προφανώς ο σούπερ κομπιούτερ Drive PX 2!

2016-NVIDIAPX2-01Την συγκεκριμένη υπολογιστική μονάδα παρουσίασε η γνωστή εταιρία Nvidia στην έκθεση ηλεκτρονικών CES περιγράφοντας την ως μία in-car μηχανή τεχνητής νοημοσύνης. Και αυτό, διότι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο πρέπει να έχει έναν σούπερ σε ταχύτητα εγκέφαλο που θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα παραλαμβάνει με την ταχύτητα 150 MacBook Pros! Τόση είναι η υπολογιστική ισχύς του 12-πύρηνου Drive PX-2, με δύο επόμενης γενιάς κάρτες Pascal και ταχύτητα επεξεργασίας στα 8 terraflops!

2016-NVIDIAPX2-03To software με την ονομασία DriveWorks μπορεί να διαχειριστεί όγκο δεδομένων από 12 κάμερες, από ραντάρ, σένσορες υπερήχων και υπέρυθρων, δεδομένα GPS και πολλές άλλες πληροφορίες ώστε να αναγνωρίζει άμεσα το περιβάλλον κίνησης ενός αυτόνομου οχήματος. Η Volvo θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει την μονάδα Drive PX 2 σε μελλοντικά της μοντέλα, ενώ ήδη οι Audi, Ford, Mercedes και BMW χρησιμοποιούν το DIGITS, μία πλατφόρμα που βοηθά στη εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!