NEA

Νέα Alpine Α120 στις 16 Φεβρουαρίου!

ALPINE-A120-DESIGN-PATENTS-1

Η Renault ανακοίνωσε μέσω Twitter την επίσημη πρεμιέρα του νέου της κουπέ, γράφοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «ανακοινώνουμε την επιστροφή μας αν και κάποιοι θα πουν πως δεν λείψαμε ποτέ»!

ALPINE-A120-DESIGN-PATENTS-1AΆμεσοι αντίπαλοι της Alpine A120, που θα είναι παρόν και στην έκθεση της Γενεύης, θεωρούνται οι Porsche 718 Cayman και Alfa Romeo 4C, ενώ στα πλαίσια αυτά θα κυμαίνεται και η τιμή της. Εδώ την βλέπουμε στα σκίτσα της που κατατέθηκαν για τις απαραίτητες πατέντες και όπως φαίνεται είναι εμφανείς οι αναφορές στη διάσημη πρόγονο Α110. Ο κινητήρας της θα είναι πιθανότατα ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.800άρης, ο οποίος θα βασίζεται στον 1.600άρη των 200 ίππων του Clio RS και θα είναι διαθέσιμος σε διάφορα στάδια απόδοσης.

Το βασικό θα κυμαίνεται γύρω στους 250 ίππους, ενώ το πιο δυνατό θα ξεπερνά τους 300. Σε κάθε περίπτωση το κιβώτιο θα είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ το έργο του κινητήρα θα είναι σε κάθε περίπτωση σχετικά εύκολο, μιας και το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.100 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο. Τα αρχικά σχέδια που έκαναν λόγο για βάρος κάτω από τα 1.000 κιλά με τη χρήση ανθρακονήματος εγκαταλείφθηκαν στην πορεία λόγω κόστους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!