NEA

Αυτό είναι το νέο Kia Telluride

KIA-TELLURIDE-CONCEPT-1

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ κάνει πρεμιέρα το πρωτότυπο Telluride που προετοιμάζει ένα μεγάλο SUV με πρωταρχικό στόχο την αμερικανική αγορά…

Aπό τη στιγμή που ο σχεδιασμός του είναι αρκετά προσγειωμένος για πρωτότυπο και τα SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή παγκοσμίως, η παραγωγή του πεντάμετρου Telluride έχει μάλλον δρομολογηθεί. Πέρα από τις συμβατικές του εκδόσεις, πολύ πιθανή θεωρείται και αυτή του concept, δηλ. με τον συνδυασμό ενός V6 3.500 cc με ένα ηλεκτροκινητήρα και την συνδυαστική απόδοση στους 400 ίππων. Η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς και το σύστημα τετρακίνησης ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν που αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο στο εσωτερικό, είναι το Swipe Command, μια λεπτή οθόνη τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα της μεσαίας σειράς καθισμάτων από την οποία οι επιβάτες μπορούν να επιλέγουν την πηγή media που επιθυμούν με απλές κινήσεις των χεριών τους. Η επιλογή τους ακούγεται είτε μέσω του ηχοσυστήματος της Harman Kardon είτε από τα διαθέσιμα ακουστικά της ίδιας εταιρείας, που όταν δεν χρησιμοποιούνται φορτίζονται ασύρματα στη βάση τους. Ασύρματα φορτίζονται και τα κινητά, ενώ οθόνες υπάρχουν βέβαια και στο ταμπλό.

Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα -σε γωνία 90 μοιρών- και με αντίθετη φορά, αποκαλύπτοντας ένα σύγχρονο εσωτερικό με συνολικά 3 σειρές καθισμάτων. Των δύο μπροστινών είναι ανεξάρτητα και… πολυθρονάτα, ενώ η 3η σειρά καθισμάτων είναι ένα απλός τριθέσιος πάγκος. Εξωτερικά, το μεγάλων διαστάσεων Telluride με τις 22άρες ζάντες ξεχωρίζει με τις κλασικές μεν για τζιπ ευθείες γραμμές του αμαξώματός του, που όμως ταυτόχρονα δείχνουν και απόλυτα σύγχρονες, καθώς και με τη μεγάλη μάσκα του, που αποτελεί ακόμα μια παραλλαγή της διάσημης πια tiger nose, που εμπνεύστηκε ο αναμορφωτής της Kia, ο Γερμανός σχεδιαστής και πρόεδρος πια της μάρκας Peter Schreyer.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!