ΑΓΩΝΕΣ

«Έφυγε» η πρώτη γυναίκα πιλότος στην F1

MARIA-TERESA-DE-FILIPPIS-3

Η Maria Teresa de Filippis ήταν η μόνη γυναικεία παρουσία στη Φόρμουλα 1 μέχρι την εμφάνιση της Lella Lombardi μετά από 15 ολόκληρα χρόνια…

MARIA-TERESA-DE-FILIPPIS-2Ήταν η πρώτη γυναίκα που κάθισε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου τη δεκαετία του ’50 και πρόσφατα απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Η Ιταλίδα είχε κάνει 5 προσπάθειες να προκριθεί σε Grand Prix το 1958 και το 1959 και είδε τελικά την καρό σημαία σε 3 (όλα πίσω από το τιμόνι μιας ιδιωτικής Maserati 250F). Το πρώτο GP που μετείχε, μιας και δεν προκρίθηκε σε αυτό του Μονακό το 1958, ήταν το Βελγικό στο Spa την ίδια χρονιά, το οποίο έμελλε να είναι και το μόνο στο οποίο τερμάτισε -στη 10η και τελευταία θέση, δύο γύρους πίσω από το νικητή Tony Brooks.

MARIA-TERESA-DE-FILIPPIS-1Η de Filippis είχε προκριθεί τόσο στο πορτογαλικό όσο και στο ιταλικό GP του 1958, όμως και στα δύο εγκατάλειψε με προβλήματα στον κινητήρα. Η τελευταία της προσπάθεια πρόκρισης ήταν στον πρώτο αγώνα της σαιζόν 1959, στο Μονακό, με την ομάδα Behra-Porsche, ενώ είπε οριστικό αντίο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία μόλις 33 ετών έπειτα από το θάνατο του Jean Behra σε έναν αγώνα υποστήριξης του γερμανικού GP της ίδιας χρονιάς στην AVUS.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!