ΑΓΩΝΕΣ

Η Red Bull F1 με αλυσίδες στα χιόνια! [vid]

Ο Max Verstappen αποφάσισε να βάλει αλυσίδες, όχι στο προσωπικό του αυτοκίνητο αλλά σε ένα μονοθέσιο της Formula 1!

Background Max Verstappen F1 Snow Demo Red Bull RB7 HahnenkammΤο μονοθέσιο που βλέπετε είναι η RB7 με τον οποίο η Renault-Red Bull κατέκτησε τον τίτλο το 2011 με τον Vettel. Ο μικρότερος οδηγός στο πρωτάθλημα και μόλις 18 ετών, αποφάσισε να παίξει στα χιόνια και στην πίστα του Streif στην Αυστρία. Η RB7 μεταφέρθηκε εκεί με ελικόπτερο με το μονοθέσιο να φορά ελαστικά της Pirelli. Και επειδή η ιταλική εταιρία δεν έχει προβλέψει πέρα από τα βρόχινα και χιονολάστιχα, μπήκαν στους τέσσερις τροχούς από ένα σετ αλυσίδες!

Πέρα από την πλάκα, οι πρώτες προσπάθειες να κινηθεί η RB7 στο χιόνι έγιναν με λάστιχα βροχής στα οποία είχαν τοποθετηθεί καρφιά. Η πρόσφυση όμως ήταν ανεπαρκής κι έτσι χρησιμοποιήθηκαν οι ειδικές αλυσίδες. Επίσης, ο Verstappen πάντως δεν είχε εύκολη δουλειά, μιας και δυσκολευόταν να ελέγξει τα 850 άλογα που αποδίδει ο ατμοσφαιρικός V8 και ας είχαν οι μηχανικοί προσαρμόσει τη χαρτογράφησή του στις συνθήκες περιορισμένης πρόσφυσης και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν σε αυτό το υψόμετρο.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!