ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Νίκη για τον Peterhansel και την Peugeot!

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η δέκατη-τρίτη και τελευταία ειδική διαδρομή του 38 Ράλι Ντακάρ, με τον Stephane Peterhansel να σφραγίζει τη 12η νίκη του στη θρυλική δοκιμασία. Παράλληλα χάρισε στην Peugeot την πρώτη της νίκη στο Ντακάρ από το 1990!

dakar16-ss13-peterhansel-a1200Ο Γάλλος κινήθηκε με αρκετά αργό ρυθμό στην μόλις 180 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή με αφετηρία στη Βίλα Κάρλος Παζ και τερματισμό στο Ροζάριο της Αργεντινής. Είχε άλλωστε πολύ μεγάλο προβάδισμα κι έτσι έφτασε στην έκτη του νίκη στην κατηγορία των αυτοκινήτων (είχε άλλες έξι στις μοτοσυκλέτες).

dakar16-ss13-peterhansel-b640Ο περυσινός νικητής Nasser Al-Attiyah με το X-Raid Mini έκλεισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση, με τρίτο τον Giniel de Villiers της Toyota. Ο Νοτιοαφρικανός δέχθηκε έντονη πίεση τις τελευταίες ημέρες από τον Mikko Hirvonen αλλά τελικά, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Ντακάρ Φινλανδός έμεινε τέταρτος γενικής.

Dakar16-SS9-Loeb-a640Ο αιώνιος αντίπαλός του στο WRC, Sebastien Loeb, σημείωσε για τέταρτη φορά τον καλύτερο χρόνο, σε ένα ντεμπούτο που άρχισε εξαιρετικά, στα μέσα του περιελάμβανε έντονο δράμα και έκλεισε… αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Καμία αλλαγή δεν είχαμε στην κορυφή και των άλλων κατηγοριών, με τον Αυστραλός Toby Price να πανηγυρίζει στους δύο τροχούς για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στα Quad ο Marcos βγήκε νικητής στη μάχη των αδερφών Patronelli ενώ στα φορτηγά, ο Ολλανδός Gerard de Rooy διατήρησε με άνεση την πρωτοπορία και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Ντακάρ.

Κάντε κλικ για τις γενικές κατατάξεις στα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και quad.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!