ΑΓΩΝΕΣ

Dakar: Peterhansel και Price σφράγισαν τη νίκη!

stéphane-peterhansel-stage-12-dakar-2016

Η τελευταία ειδική διαδρομή του 2016 Dakar Rally ξεκίνησε από τη Βίλα Κάρλος Παζ και ολοκληρώθηκε 180km μετά, στο Ροζάριο της Αργεντινής. Στο ενδιάμεσο, οι αγωνιζόμενοι συνάντησαν αμμώδη και βραχώδη κομμάτια με συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης.

Αυτοκίνητα: Ο ρέκορντμαν Stephane Peterhansel έφτασε τις 12 νίκες στο Dakar

stéphane-peterhansel-celebrates-his-dakar-2016-victory-with-team-mate-cyril-despresΗ Peugeot απόλαυσε μία ημέρα που όλοι σε αυτή θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Ο Sebastien Loeb έκλεισε το ντεμπούτο του με μία νίκη σε ειδική διαδρομή αλλά το κυριότερο στο τέλος της, ήταν πως η γαλλική ομάδα πήρε την πρώτη της νίκη στο Dakar από το 1990! Αυτή ήρθε διά χειρός του θρύλου Stephane Peterhansel και ήταν η δωδέκατη για τον Γάλλο!

Ο Loeb άντεξε την επίθεση των Mini των Mikko Hirvonen και Nasser Al-Attiyah, που συμπλήρωσαν το Top3 της ημέρας. Ο Peterhansel δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τη 13η θέση για να σφραγίσει τη νίκη, καθώς απολάμβανε πολύ μεγάλο προβάδισμα.
Ο Γάλλος που πλέον μετράει έξι νίκες στην κατηγορία των αυτοκινήτων, όταν τα πληρώματα έφτασαν στο Ροζάριο είχε 34 λεπτά διαφορά από τον περυσινό νικητή Al-Attiyah. Ο Giniel de Villiers συμπλήρωσε το βάθρο, με μικρή διαφορά από τον πρωτοεμφανιζόμενο Hirvonen.

“Είναι κάτι ξεχωριστό. Είχαμε πολλή πίεση αλλά αντέξαμε. Κάποιες νίκες μου έχουν μεγαλύτερη αξία από κάποιες άλλες. Όμως σίγουρα αυτή είναι μία από τις τρεις που ξεχωρίζω. Είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε για το μέλλον”, είπε ο Peterhansel.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το να έχω τον ίδιο αριθμό νικών σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, ήταν ο τελευταίος μεγάλος στόχος που είχα στην καριέρα μου. Τώρα που τον πέτυχα, δεν πιστεύω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μου δώσουν κίνητρο.

Η πρώτη εμπειρία του Loeb σε αυτό το ράλι, περιελάμβανε τέσσερις νίκες σε ειδικές διαδρομές και βρήκε τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC, στην ένατη θέση της τελικής κατάταξης. Όμως απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες για την επόμενη απόπειρά του να κερδίσει. Θετικά έκλεισε το ντεμπούτο και του Harry Hunt, που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα. “Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Τόσοι εμείς ως πλήρωμα όσο και το αυτοκίνητό μας. Είχαμε κάποια προβλήματα με την πλοήγηση αλλά πλέον ξέρουμε τους τομείς που χρειαζόμαστε δουλειά.” Ακόμα κι αν έχεις υποφέρει, θέλεις κι άλλο! Sebastien Loeb

Η τελική κατάταξη αυτοκινήτων μετά το Stage 13:
1. Stéphane Peterhansel (FRA), Peugeot, 45h 22m 10s
2. Nasser Al-Attiyah (QAT), Mini, +34m 58s
3. Giniel de Villiers (RSA), Toyota, +1h 2m 47s
4. Mikko Hirvonen (FIN), Mini, +1h 5m 18s
5. Leeroy Poulter (RSA), Toyota, +1h 30m 43s
6. Nani Roma (ESP), Mini, +1h 41m 6s
7. Cyril Despres (FRA), Peugeot, +1h 49m 4s
8. Vladimir Vasilyev (RUS), Toyota, +2h 1m 45s
9. Sébastien Loeb (FRA), Peugeot, +2h 22m 9s
10. Harry Hunt (GBR), Mini, +3h 11m 30s

Μοτοσυκλέτες: Ο Price έγινε ο πρώτος νικητής από την Αυστραλία

toby-price-stage-12-rally-dakar-2016Ο Toby Price κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο Dakar, μόλις στη δεύτερή του συμμετοχή σε αυτό. Μία τέταρτη θέση μετά από προσεκτική οδήγηση στη Stage 13 ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει τη νίκη. Αυτή ήρθε με τελική διαφορά σχεδόν 40 λεπτών.

Ο Pablo Quintanilla έκλεισε τον αγώνα ιδανικά, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο. Ήταν η πρώτη φετινή επιτυχία της Husqvarna. Ο rookie Kevin Benavides συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, με τον Helder Rodrigues να ακολουθεί. Όσο για τον Stefan Svitko, ήταν πέμπτος. “Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να σκεφτώ… Είμαι σοκαρισμένος. Είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα, για την οικογένειά μου, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου πίσω στην Αυστραλία.” Ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή, να κερδίσω ξανά στο μέλλον. Δεν θα είναι εύκολο. Toby Price

Με τη σκόνη να κάθεται μετά το τέλος του αγώνα και τον Price θριαμβευτή, δεύτερο στην τελική κατάταξη είναι το όνομα του teammate του στην KTM, του Svitko. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Quintanilla του επέτρεψε να ανέβει τρίτος, μπροστά από τον Benavides.
Τρεις ακόμα πρωτοεμφανιζόμενοι στο Dakar, οι Adrien van Beveren, Antoine Meo και Ricky Brabec, όχι μόνο κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος του δρόμου αλλά ήταν και μέσα στην πρώτη δεκάδα. Η γυναίκα αναβάτης, Laia Sanz, βρέθηκε στο Top15!

Η τελική κατάταξη μοτοσυκλετών μετά μετά το Stage 13:
1. Toby Price (AUS), KTM, 48h 9m 15s
2. Stefan Svitko (SVK), KTM, +39m 41s
3. Pablo Quintanilla (CHI), Husqvarna, +48m 48s
4. Kevin Benavides (ARG), Honda, +54m 47s
5. Helder Rodrigues (POR), Yamaha, +55m 44s
6. Adrien van Beveren (FRA), Yamaha, +1h 46m 29s
7. Antoine Méo (FRA), KTM, +1h 56m 47s
8. Gerard Farres Guell (ESP), KTM, +2h 1m
9. Ricky Brabec (USA), Honda, +2h 11m 27s
10. Armand Monleon (ESP), KTM, +3h 27m 49s

Quad: Χατ τρικ για τον Marcos Patronelli

marcos-patronelli-stage-12-rally-dakar-2016O Marcos Patronelli επέστρεψε στη μάχη μετά την απουσία του από το 2015 Dakar και κατάφερε να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του – μετά από τους θριάμβους του 2010 και του 2013.

Μόνο πέντε λεπτά και 23 δευτερόλεπτα χώριζαν τον Αργεντινό αναβάτη από τον αδερφό του, Alejandro, στην τελική κατάταξη. Στη Stage 13 τερμάτισαν έκτος και όγδοος αντίστοιχα.
Πετάω στα σύννεφα. Είχαμε ένα εντυπωσιακό Dakar. Στην αρχή ήμασταν άτυχοι αλλά στη συνέχεια όλα πήγαιναν κάθε μέρα και καλύτερα. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Ήταν δύσκολος αγώνας αλλά κερδίσαμε. Είναι φανταστικό! Marcos Patronelli

Ο Brian Bragwanath πήρε την 3η του νίκη σε ειδική κι εξασφάλισε το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο. Πίσω του στην τελευταία μάχη του 2016 Dakar ήταν οι Giuliano Giordana και Sergei Karyakin. Ο Ρώσος βρέθηκε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Jeremias Gonzalez Ferioli που έκανε το ντεμπούτο του στο Dakar. Όμως ο 19χρονος τράβηξε πάνω του τα βλέμματα. Οι προηγούμενοι νικητές, Rafal Sonik (2015) και Ignacio Casale (2014), δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό.

Η τελική κατάταξη quad μετά το Stage 13:
1. Marcos Patronelli (ARG), Yamaha, 58h 47m 41s
2. Alejandro Patronelli (ARG), Yamaha, +5m 23s
3. Brian Baragwanath (RSA), Yamaha, +1h 41m 53s
4. Sergei Karyakin (RUS), Yamaha, +1h 44m 25s
5. Jeremias Gonzalez Ferioli (ARG), Yamaha, +2h 2m 8s
6. Walter Nosiglia (BOL), Honda, +4h 26m 10s
7. Alexis Hernandez (PER), Yamaha, +6h 33m 44s
8. Sebastian Palma (CHI), Yamaha, +8h 15m 33s
9. Santiago Hansen (ARG), Honda, +8h 41m 23s
10. Camelia Liparoti (FRA), Yamaha, +10h 41m 7s

Φορτηγά: Δεύτερη νίκη για τον De Rooy

cyril-despres-julio-federico-quiroga-rally-dakar-2016Ο Ολλανδός Gerard de Rooy επικράτησε στην κατηγορία των φορτηγών, με διαφορά άνω της μίας ώρας. Ήταν η δεύτερη νίκη του, μετά από εκείνη του 2012. Την τελευταία ειδική του φετινού αγώνα την κέρδισε ο συμπατριώτης του, Hans Stacey, με τους Pieter Versluis και Eduard Nikolaev να συμπληρώνουν το Top3. Δίπλα στον De Rooy στο βάθρο του Ροζάριο, ήταν ο περυσινός νικητής Ayrat Mardeev και ο τοπικός ήρωας Federico Villagra.

Η τελική κατάταξη φορτηγών μετά το Stage 13:
1. Gerard de Rooy (NED), IVECO, 44h 42m 3s
2. Ayrat Mardeev (RUS), KAMAZ, +1h 10m 27s
3. Federico Villagra (ARG), IVECO, +1h 40m 55s
4. Hans Stacey (NED), MAN, +2h 23m 1s
5. Ton van Genugten (NED), IVECO, +2h 30m 59s
6. Pascal de Baar (NED), RENAULT, +3h 4m 7s
7. Eduard Nikolaev (RUS), KAMAZ, +3h 39m 23s
8. Jaroslav Valtr (CZE), TATRA, +3h 54m 30s
9. Pieter Versluis (NED), MAN, +3h 57m 52s
10. Artur Ardavichus (KAZ), TATRA, +5h 1m 6s

Κάντε κλικ για τις γενικές κατατάξεις στα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και quad.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!