NEA

Από πού ξεφύτρωσε αυτή η μαύρη Ferrari Enzo;

FERRARI-ENZO-1

Πρόκειται για μια ανακατασκευασμένη Enzo, στην οποία έχει γίνει τόσο τέλεια δουλειά, θαρρείς και πέρασε χτες από την γραμμή παραγωγής…

Η συγκεκριμένη Enzo κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο του 2006 σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Malibu, ο οδηγός της έχασε το έλεγχο και έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ένα τηλεφωνικό στύλο. Η Enzo είχε σχεδόν καταστραφεί ολικά (ευτυχώς, δίχως θύματα, σε ένα περιστατικό κόντρας με μία Mercedes SLR McLaren), αλλά ήταν πολύ κρίμα να χαθεί μία από τις συνολικά 400 που έχουν κατασκευαστεί.

Έτσι, το Technical Assistance Service της Scuderia την έφερε πίσω στο Maranello και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ανακατασκευής που διήρκεσε μία δεκαετία. Τώρα, με αριθμό πλαισίου 135564, η οποία το 2004 και όταν είχε αφήσει για πρώτη φορά το Maranello ήταν κατακόκκινη και τελικά έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερη ιστορία.

Από αυτές που δίνουν πρόσθετη αξία στην Enzo που αντικαταστάθηκε από την LaFerrari. Κάτι που θα μάθουμε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, που θα διοργανωθεί μια δημοπρασία από την RM Auctions. Και με μόλις 2.500 χιλιόμετρα στο κοντέρ για τον V12 των 660 ίππων, με πιστοποιητικά αυθεντικότητας και με μερικά ενδιαφέροντα εξτρά (όπως σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα Bose κ.α.) δεν θα δυσκολευτεί να πιάσει τα 1,5-2,0 εκ. ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!