NEA

Πόσο πωλήθηκε μια Ferrari 335 Sport Scaglietti του 1957;

Η αγωνιστική Ferrari ετών 49 δημοπρατήθηκε πρόσφατα στο αστρονομικό ποσό των 35.711.359 δολαρίων από τον οίκο Artcurial Motorcars Retromobile!

1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti sells most expense everΑν δεν πρόκειται για την ακριβότερη, αναμφίβολα η συγκεκριμένη είναι μια από τις ακριβότερες δημοπρασίες που έχουν γίνει ποτέ για αυτοκίνητο. Η τιμή πώλησης της Ferrari 335 Sport Scaglietti ξεκίνησε από τα 22,3 εκ. δολάρια για να καταλήξει στα 35,7 εκ. και μετά από πολλά «χτυπήματα» με τον αγοραστή να διατηρεί εύλογα την ταυτότητά του μυστική.

Η αγωνιστική Ferrari έτρεξε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του  1957, στον 12ώρο αγώνα του Sebring, και τερμάτισε στην 6η θέση. Αργότερα συμμετείχε και στο Mille Miglia και διακρίθηκε στην 2η θέση, ενώ έγινε το πρώτο αγωνιστικό στην ιστορία με μέση ταχύτητα 200 km/h στις 24 Ώρες του Le Mans. Ο Sir Stirling Moss είχε οδηγήσει αυτή την Ferrari στην νίκη το 1958, στο Grand Prix της Κούβας.

Το 1960 το αυτοκίνητο αγοράσθηκε από τον αρχιτέκτονα Robert N. Dusek που έμενε στην Πενσυλβάνια, ο οποίος μετά από 10 χρόνια το πούλησε σε έναν συλλέκτη που είχε ήδη στην κατοχή του πέντε κλασικές Ferrari με νίκες σε ιστορικούς αγώνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!