NEA

VW Ameo, ένα Polo με ουρά!

VW-AMEO-1

Στην Auto Expo, την έκθεση αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, η Volkswagen παρουσίασε ένα νέο σεντάν, το Ameo…

Οι κινητήρες του νέου VW Ameo είναι ο πιο παλιός 3κύλινδρος βενζίνης των 1.200 cc της μάρκας, καθώς και ένας τετρακύλινδρος turbo diesel 1.500 cc. Και και οι δύο συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ για τον diesel υπάρχει διαθέσιμο και αυτόματο 7άρι DSG. Η βάση του είναι το πιο παλιό πλαίσιο του ομίλου με τον κωδικό PQ25, στο οποίο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στο A1 της Audi, το Skoda Fabia και το Seat Ibiza.

Στην ουσία το Ameo είναι ένα Polo τριών όγκων -ο επιπλέον όγκος του πάντως είναι μικρός και ψηλός και ενσωματώνεται αρκετά καλά στο γενικά συντηρητικό σχήμα του αμαξώματος. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να προσαρμοστεί στα γούστα των Ινδών, οι οποίοι προτιμούν σε όλες τις κατηγορίες τις «κούρσες», ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι και οι χώροι. Τόσο για τις αποσκευές όσο και για τους επιβάτες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει διχρωμία στο ταμπλό προκειμένου να δημιουργείται μια κάποια αίσθηση πολυτέλειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!