NEA

Το Kia Niro Hybrid στο Σικάγο [vid]

Με στιλ crossover το υβριδικό μοντέλο της Kia έκανε την πρεμιέρα του στην αμερικανική έκθεση, ενώ στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο έτος…

2017 Kia Niro (1)Η Kia και γενικότερα οι Κορεάτες (ας μην ξεχνάμε το Hyundai Ioniq) μπαίνουν στο παιχνίδι των ηλεκτροϋβριδικών παρουσιάζοντας το Niro του οποίου η υβριδική διάταξη συνδυάζει έναν 1.600άρη βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, με ένα ηλεκτροκινητήρα 43,5S που αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων 1,56 kWh. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 145 άλογα με την μετάδοση να αναλαμβάνει ένα διπλόδισκο κιβώτιο και αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή το σύστημα είναι κοινό με του Ioniq.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν διάφορα συστήματα υποβοήθησης ώστε ο οδηγός να πετυχαίνει την βέλτιστη κατανάλωση (όπως το Eco Driver Assistance System), το Coasting Guide που υποδεικνύει στον οδηγό πότε να τραβά το πόδι του από το γκάζι σε περίπτωση «ρολαρίσματος», το Predictive Energy Control που χρησιμοποιεί το navi για να ρυθμίζει το cruise control ανάλογα με το ανάγλυφο κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!