ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Γαλλία θέλει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από ηλιακούς δρόμους [vid]

Η εταιρία Colas σε συνεργασία με την γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζουν να κατασκευάσουν περίπου 1.000 χλμ. ηλιακών δρόμων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια…

France To Build More Than 1000 km Of Solar RoadsΠροφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που έχετε ακούσει για τους ηλιακούς ή ηλεκτρικούς δρόμους, αλλά αυτή την φορά μάλλον το project έχει μάλλον καλύτερες βάσεις από άλλα προηγούμενα. Η αμερικανική Colas έχει σχεδιάσει τους δρόμους Wattway, όπως τους αποκαλεί, και σύμφωνα με την εταιρία 200 τ.μ. αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις -σε ηλεκτρική ενέργεια- ενός μέσου σπιτικού.

Οι Wattway δεν απαιτούν το ξήλωμα των υπαρχόντων οδοστρωμάτων καθώς το πάχος τους είναι λιγότερο από ένα εκατοστό και ουσιαστικά εφαρμόζεται από πάνω σαν μία επένδυση. Μάλιστα, η Colas ισχυρίζεται πως οι Wattway, όχι μόνο παρουσιάζουν την ίδια αντοχή με ένα συμβατικό ασφαλτοτάπητα, αλλά παρέχουν και καλύτερη πρόσφυση. Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα παρόμοιο project με ηλιακούς δρόμους στην Ολλανδία που «τρέχει» πιλοτικά από το 2014, μπορεί να παράγει σε 6 μήνες πάνω από 3.000 kWh σε τμήμα μόλις 70 μέτρων. Ισχύς αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε ένα σπίτι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!