NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απόλυτη Lotus Elise, Cup 250

lotus_elise_cup250

Η Βρετανική εταιρία αποφάσισε να αντικαταστήσει την μέχρι πρότινος ισχυρότερη έκδοση δρόμου της Elise, Cup 220, με μία ακόμα πιο δυνατή και απόλυτη εκδοχή.

Lotus-Elise_Cup_250_2016_1000 (2)Το μενού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και ελαφρού κράματος σφυρήλατους τροχούς 16 και 17 ιντσών. Για την περαιτέρω μείωση του βάρους, οι μηχανικοί της εταιρίας επέλεξαν να τοποθετήσουν μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου, καθώς και καθίσματα από ανθρακονήματα. Με ένα επιπλέον κόστος, δε, μπορεί κανείς να αγοράσει και το πακέτο Carbon Aero Pack, που αντικαθιστά αρκετά μέρη του αμαξώματος με άλλα, από ανθρακονήματα.

Lotus-Elise_Cup_250_2016_1000 (1)Το εσωτερικό, όπως είναι φυσικό, ακολουθεί μία Σπαρτιάτικη λογική. Δερμάτινο τιμόνι, επενδύσεις alcantara και ένας αλουμινένιος επιλογέας αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Προαιρετικά, ωστόσο, προσφέρεται ένα ηχοσύστημα της Clarion με Bluetooth και σύνδεση για iPod.

Όσο για τον κινητήρα, παραμένει υπερτροφοδοτούμενος στα 1.8 λίτρα, η ισχύς του όμως έχει ανέβει στους 246 ίππους. Η μεταφορά της ισχύος μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων στον πίσω άξονα. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4 περίπου δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 248 χιλιόμετρα την ώρα. Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν δεχτεί και τα φρένα με τις αναρτήσεις, που φέρουν πλέον ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, αμορτισέρ της Bilstein και ελατήρια της Eibach.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!