ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία HUD από τη BMW [vid]

Μπορεί σαν ιδέα να ξεκίνησε από τα μαχητικά αεροσκάφη δεκαετίες πριν, πλέον όμως περνά δυναμικά και στα αυτοκίνητα. Η BMW μας δείχνει που βρισκόμαστε και τι ακολουθεί…

BMW-HUDΗ τεχνολογία HUD (Head Up Display) δεν αποτελεί απλά ένα ενδιαφέρον gadget αλλά, στην πράξη, μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούμε όταν οδηγούμε. Και αυτό γιατί συγκεντρώνει όλες τις βασικές για την κίνηση πληροφορίες και τις προβάλλει επάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, στην ίδια ευθεία που βρίσκεται το βλέμμα του οδηγού, κοιτώντας μπροστά. Έτσι αυτός δεν χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο για να αλλάξει σταθμό, να συμβουλευτεί το σύστημα πλοήγησης ή να δει τον πίνακα οργάνων.

Η BMW είναι από τις εταιρίες που έχει πιστέψει και προωθεί αυτή την τεχνολογία στα διάφορα μοντέλα της. Στο παρόν video μας κάνει μία παρουσίαση των διαφόρων συστημάτων HUD με τα οποία εφοδιάζει τα μοντέλα της, με κορυφαίο αυτό της νέας Σειράς 7, που αγγίζει σε διάμετρο προβολής τις 12 ίντσες! Παράλληλα, δίνει και μία μικρή γεύση του τι θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια. Δείτε το, λοιπόν, καθώς έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!