NEA

Ford Fiesta ST200, το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής!

Ford-Fiesta-ST200 (10)

Στο σαλόνι της Γενεύης η Ford θα παρουσιάσει μία ισχυρότερη έκδοση του νορμάλ Fiesta ST με τους 182 ίππους…

Τελικά, στην Γενεύη δεν θα δούμε μία RS έκδοση του Fiesta, αλλά μία ελαφρώς ισχυρότερη που φτάνει τα 200 άλογα για να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του Opel Corsa OPC. Η αναβάθμιση έρχεται κυρίως από την αύξηση της πίεσης του turbo του 1.6 Ecoboost με την ισχύ στα 200 άλογα και την ροπή στα 290 Nm (+50 από το Fiesta ST). Ενδιαφέρον είναι ότι για 20 δευτερόλεπτα υπάρχει και λειτουργία Overboost, που προσθέτει άλλα 15 άλογα και επιπλέον 30 Nm.

Tο ισχυρότερο Fiesta παραγωγής χρειάζεται μόλις 6,7 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα (τελική στα 230 χλμ/ώρα) και είναι 0,2 δλ. ταχύτερο από το βασικό Fiesta ST. Σύμφωνα με την Ford, η ανάρτηση έχει βελτιώσεις (νέα ελατήρια και αμορτισέρ) και είναι πιο σφιχτή και χαμηλότερη (κατά 15 χλστ.), το ηλεκτρονικό σύστημα ESC τριών σταδίων προσφέρει και λειτουργεία vectoring, η κρεμαγέρα έχει κοντύνει (13,69:1), τα πίσω δισκόφρενα είναι μεγαλύτερα κ.α.

Εξωτερικά το ST200 ξεχωρίζει από μία σπέσιαλ γκρι βαφή -ειδικά για αυτή την έκδοση-, τις 17άρες ζάντες και τις κόκκινες δαγκάνες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει σχετική ST αναβάθμιση και καθίσματα Recaro. Η παραγωγή του Fiesta ST200 θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Ford έχει πουλήσει από το 2013 περισσότερα από 30.000 Fiesta ST στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!