NEA

Νέο σκηνικό, με νέο Renault Scenic!

Renault-Scenic_2017_1000 (28)

Με την δυναμική του crossover σχεδίαση το νέο Scenic έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία των MPV…

Renault-Scenic_2017_1000 (19)Η όλη υπόθεση με τα crossover μας αρέσει επειδή προσφέρει πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι στα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα τα παραπάνω εκατοστά αέρα πάνω από τα κεφάλια μας στα MPV, λες και οδηγείς επαγγελματικό. Και η 4η γενιά Scenic (άντε και από το Ford S-MAX) δείχνει πως τα MPV πρέπει να αλλάξουν ρότα και να γίνουν πιο ευέλικτα, αν θέλετε, πιο crossover…

Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό και του νέου Scenic με κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλωμένη και πιο αεροδυναμική εμφάνιση, το μακρύτερο προφίλ (+4 εκ.) και το φαρδύτερο αμάξωμα (2 εκ.), το παρμπρίζ σε μια έντονα οξεία γωνία, τους μεγάλους τροχούς και γενικότερα την κόμπακτ σχεδίαση.  Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μινιμάλ άποψη επικεντρωμένη γύρω από την αλά tablet οθόνη της κεντρικής κονσόλας και τον μερικώς ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Renault-Scenic_2017_1000 (27)Εννοείται πως υπάρχει φουλ διασύνδεσης με smartphone (νέας γενιάς R-Link), καθώς και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Από πλευράς χώρων, το νέο Scenic προσφέρει 572 λίτρα για τις αποσκευές, ενώ προαιρετικά υπάρχει το One Touch Folding που αναδιπλώνει ηλεκτρομηχανικά τα καθίσματα στο πορτμπαγκάζ.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει 6 κινητήρες: τις βενζινοκίνητες TCe 115 και TCe 130 στα 1.200 και 1.600 κ.εκ., αντίστοιχα, καθώς και τις ντίζελ dCi 95 και DCi 110 στα 1.500 κ.εκ. ή τις dCi 130 και dCi 160 στα 1.600 κ.εκ. Η έκδοση dCi με τα 110 άλογα μπορεί να συνδυαστεί και με διπλοσύμπλεκτο 6-τάχυτο (στάνταρ για όλες τις άλλες το μηχανικό επίσης 6άρι). Στην Ελλάδα το νέο Scenic αναμένεται από το φθινόπωρο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!