NEA

To Audi Q2 ξεκινά από τα 1.000 κ.εκ.

Audi-Q2_2017_1000 (30)
Το μικρότερο SUV της Audi είναι πιο κοντό, φαρδύτερο και ψηλότερο από το A3 Sportback και η βασική του έκδοση είναι η 1.0 TFSI με τους 116 ίππους…

Audi-Q2_2017_1000 (40)Μετά από έναν υπερβολικό αριθμό teaser, η Audi παρουσιάζει στο σαλόνι της Γενεύης το νέο A2 που θα είναι μικρότερο από ένα πεντάθυρο A3 και θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο. Με μήκος στα 4,19 μέτρα, το Q2 είναι ένα SUV με αστικό κυρίως χαρακτήρα που θα προσφέρεται σε 6 εκδόσεις TFSI και TDI κινητήρων με προαιρετική την τετρακίνηση.

Audi-Q2_2017_1000 (37)Συγκεκριμένα, πάνω από τον 1.0 TFSI βρίσκεται η έκδοση 1.4 TFSI με 150 PS και η 2.0 TFSI με 190 ίππους. Από πλευράς ντίζελ υπάρχει η 1.6 TDI με 116 άλογα και οι δύο 2.0 TDI, με 150 και 190 ίππους, αντίστοιχα. Στάνταρ είναι το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και το 7άρι διπλού συμπλέκτη S tronic. Με σύστημα quattro (με ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη Haldex) συνδυάζονται οι εκδόσεις 1.4 TFSI και 2.0 TDI (150 PS), ενώ στο off-road πακέτο η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξάνεται στα 20 εκ.

Αισθητικά, το Q2 ακολουθεί την σύγχρονη άποψη της μάρκας με την χαρακτηριστική εμφατική πολυγωνική μάσκα και τους προβολείς με τα LED ημέρας, ενώ το πίσω μέρος εναρμονίζεται με επιτυχία συνθέτοντας ένα σύνολο που αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε μία κατηγορία όπου η Mercedes GLA είναι αρκετά μεγαλύτερη (σε διαστάσεις και μοτέρ), ενώ η BMW X1 έχει ξεφύγει αρκετά προς τα πάνω.

Τώρα, στο εσωτερικό υπάρχει διάχυτη η αίσθηση του μεταμοντέρνου με τον διάκοσμο να παραπέμπει ευθέως σε εκείνον του νέου Audi A4, ενώ δεν απουσιάζουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού σε άνεση, ασφάλεια και διασύνδεση με τελευταίας γενιάς MMI. To μεταξόνιο είναι στα 2,6 μέτρα για πλήρη εκμετάλλευση των χώρων (πλάτος στα 1,79 μέτρα, ύψος στα 1,51) και για αυτό το αμάξωμα έχει αρκετά κοντούς προβόλους. Δεδομένων των κόμπακτ διαστάσεων, τα 405 λίτρα του πορτμπαγκάζ θεωρούνται καλή τιμή, ενώ η Audi επισημαίνει την προσπάθειά της για διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα με το απόβαρο να ξεκινά από 1.205 κιλά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!