NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε άλλη ταχύτητα… το Pininfarina H2 Speed!

Pininfarina H2 Speed concept debut (2)

Έχοντας το μοριακό τύπο του υδρογόνου στον τίτλο του, δίπλα στη λέξη ταχύτητα, είναι μάλλον εύκολο να καταλάβει κανείς τι αφορά το νέο project του ιταλικού οίκου.

Pininfarina H2 Speed concept debut (9)Ο Pininfarina, σε συνδυασμό με τη GreenGT, παρουσίασαν το πρωτότυπο H2 Speed, ένα όχημα κυψελών καυσίμου, αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Ο σχεδιασμός του, αναμφίβολα εντυπωσιακός, παραπέμπει τόσο σε supercar, όσο και σε πρωτότυπο αγωνιστικό, βγαλμένο από το Le Man. Σύμφωνα μάλιστα με τον κατασκευαστή, έχει πολλές ώρες δουλειάς πάνω του, ώστε αεροδυναμικά να είναι τόσο καλό όσο δείχνει και, ταυτόχρονα, να αποτελεί το ισχυρότερο ηλεκτρικό όχημα/ κυψελών καυσίμου του κόσμου.

Για το σύστημα κίνησης υπεύθυνη είναι η GreenGT, που φρόντισε να το εφοδιάσει με δύο ισχυρούς, αγωνιστικών προδιαγραφών ηλεκτροκινητήρες. Αυτοί τροφοδοτούνται παράλληλα από μία προηγμένη μονάδα κυψελών καυσίμου και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Το καύσιμο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι υδρογόνο, που αντιδρά χημικά με οξυγόνο, σχηματίζοντας νερό, ως προϊόν της χημικής αντίδρασης. Η ίδια η εταιρία, δε, υποστηρίζει πως ο θόρυβος που κάνει ο συμπιεστής του οχήματος του δίνει μία μοναδική ηχητική υπογραφή, σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!