NEA

Audi SQ7 με ηλεκτρικό κομπρεσεράκι και 435 άλογα!

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στη Γενεύη το SQ7, το SUV με τον V8 πετρελαιοκινητήρα στα 4.000 κ.εκ. που έχει το 0-100 σε μόλις 4,8 δλ.!

Audi SQ7 TDIΤο ενδιαφέρον στον V8 του Audi SQ7 που αποδίδει 435 άλογα και 900 Nm, είναι πως για πρώτη φορά βλέπουμε να περνά στην παραγωγή η επιλογή με το ηλεκτρικό κομπρεσεράκι που συνδυάζεται με τα δύο συμβατικά τούρμπο καυσαερίων. Μία πρώτη γεύση είχαμε πάρει από τα πρωτότυπα Audi που είχαμε δοκιμάσει, ενώ ενδεικτικό της αμεσότητας της απόκρισης του ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή είναι ότι έχει φτάσει τις στροφές λειτουργίας του μέσα σε 260 χιλιοστά του δευτερολέπτου και ότι μπορεί να περιστραφεί έως τις 70.000 σ.α.λ.

Audi SQ7 TDIΗ απόδοσή του φτάνει τα 7 kW και τροφοδοτείται από ένα κύκλωμα 48V που τροφοδοτείται από ξεχωριστή μπαταρία με  ενεργειακή χωρητικότητα 470 Wh. Το συγκεκριμένο κύκλωμα είναι συνδεδεμένο μέσω μετασχηματιστή με αυτό των 12V του αυτοκινήτου.

Με όλα αυτά το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 δεύτερα, το αυτόματο κιβώτιο είναι τύπου Tiptronic με 8 σχέσεις, φυσικά και υπάρχει τετρακίνηση, ενεργητική πνευματική ανάρτηση και ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά διάστασης 285/45. Στα εξτρά περιλαμβάνονται ζάντες μέχρι και 22 ιντσών, φρένα από ανθρακονήματα, σπορ μπλοκέ διαφορικό, τετραδιεύθυνση και ηλεκτρομηχανικό σύστημα περιορισμού των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές.

Audi SQ7 TDIΤο τελευταίο επιτυγχάνεται με το διαχωρισμό των δύο τμημάτων της αντιστρεπτικής από έναν ηλεκτροκινητήρα. Έτσι όταν τα έδαφος παρουσιάζει ανωμαλίες υπάρχει η δυνατότητα επεμπλοκής των δύο μισών προκειμένου να αυξάνεται το επίπεδο άνεσης, ενώ με το κούρδισμα των δύο τμημάτων σε φορά αντίθετη μεταξύ τους περιορίζοντα οι κλίσεις και οι ταλαντώσεις. Οι τιμές πώλησης του Audi SQ7 στην Γερμανία ξεκινούν από 89.990€, όταν στην  χώρα μας το απλό Q7 4.2 TDI με τα 340 άλογα κοστίζει από 114.200€.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!