NEA

Τι κοινό έχει ο Πινόκιο με το Toyota Setsuna;

TOYOTA SATSUNA CONCEPT

Στο Design Week του Μιλάνου η Toyota θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα ένα πρωτότυπο όχημα που είναι κατασκευασμένο από ξύλο…

Στα ιαπωνικά «Setsuna» σημαίνει «στιγμές» και για να συναρμολογηθούν τα διάφορα είδη ξύλου που χρησιμοποιήθηκαν (π.χ. το αμάξωμα είναι από ιαπωνικό κέδρο και το πλαίσιο από ιαπωνική σημύδα), χρησιμοποιήθηκε μια παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδος, η okuriari που δεν χρησιμοποιεί ούτε βίδες, αλλά ούτε και καρφιά.

Σύμφωνα με την Toyota το ξύλο μπορεί να αντέξει για γενιές και γενιές εφόσον συντηρείται σωστά και συστηματικά, ενώ το ενδιαφέρον και κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι ότι μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι αλλάζει τόσο το χρώμα όσο και η υφή του με την επίδραση τόσο της υγρασίας όσο και της θερμοκρασίας. Aισθητικά το Setsuna θυμίζει και ξύλινο σκάφος, ενώ διαθέτει και ένα μετρητή χρόνου για 100 έτη, που θα καλύπτει αρκετές γενιές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!