ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έκλεισε τα 50 η Alfa Romeo Spider [vid]

H εμβληματική Alfa Romeo Spider παρουσιάστηκε το 1966, έμεινε στην παραγωγή για 28 χρόνια και το έμεινε στην ιστορία ως το αυτοκίνητο του «πρωτάρη»!

Alfa_Romeo-Spider_1967_1000Δεν μπορεί, την ταινία ο «Ο Πρωτάρης» (The Graduate) με πρωταγωνιστές τους Anne Bancroft και Dustin Hoffman θα την έχετε δει, ενώ θα έχετε ακούσει στα σίγουρα και τα κλασικά κομμάτια των Simon & Garfunkel. Εκείνη την εποχή η Alfa Romeo Spider είχε κάνει θραύση στις ΗΠΑ, η οποία είχε ξεκινήσει ως Duetto (μία ονομασία που καταργήθηκε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων). Μάλιστα, η Duetto ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Battista Pininfarina, ο ιδρυτής του ομώνυμου στούντιο.

Η Duetto ξεχώριζε από το χαρακτηριστικό στρόγγυλο πίσω μέρος το οποίο απώλεσε προς τα τέλη του δεκαετίας του ’60 καθώς απέκτησε ένα πιο συμβατικό για χάρη της πρακτικότητας. Στη βασική έκδοση ήταν διαθέσιμή με κινητήρα 1.290 κ.εκ. με 89 ίππους, ενώ προς το τέλος της μακρόχρονης πορείας της ήταν διαθέσιμη και με καταλύτη, στην έκδοσή της των 2.000 κ.εκ. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Spider, ήταν η πρόωρη σκουριά των μετάλλων της, κάτι που επισκίαζε για αρκετά χρόνια τις Alfa Romeo…

SMS===> Alfa Romeo, flashback στα κουπέ χρόνια!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!