ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί η σχέση Hamilton-Rosberg θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική;

MERCEDES-F1-2016

Ο λόγος για την πιο σκληρή μεταξύ τους μάχη είναι η χαλάρωση του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας, που ίσχυε εδώ και χρόνια…

HAMILTON-ROSBERGΣτο εξής ο κανονισμός αυτός δίνει το ελεύθερο στους δύο οδηγούς να έχουν λόγο στα θέματα στρατηγικής και προετοιμασίας (π.χ. στην επιλογή του συνδυασμού ελαστικών) και σε πολλά άλλα θέματα. Έτσι, για τη σεζόν του 2016, που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα δούμε μία πιο έντονη κόντρα ανάμεσα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton και τον δεύτερο στην τελική κατάταξη Nico Rosberg. Η Mercedes θα είναι και το φαβορί για φέτος και οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν το κρύβουν.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff όταν ρωτήθηκε σχετικά σε ένα media event στη Στουτγκάρδη -την Παρασκευή που μας πέρασε- είπε μεταξύ άλλων πως κατεβαίνουν και πάλι ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα ο Wolff είπε πώς είναι απόλυτα βέβαιος πως το νέο πλαίσιο λειτουργίας δεν θα ευνοήσει σε καμία περίπτωση το βασικό αντίπαλο της ομάδας, τη Ferrari, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός μεταξύ των ατόμων. Δεν φοβάμαι πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι».

Επίσης πρόσθεσε πως «…σε σχέση με πέρυσι έχουμε χαλαρώσει τους περιορισμούς. Όταν ξεκινήσαμε το 2013 υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση στην ομάδα, προκειμένου να πετύχουμε νίκες και να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το 2014 κερδίσαμε το πρωτάθλημα, το 2015 το επαναλάβαμε και προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργούμε σωστά είχαμε βάλει ένα πλαίσιο. Το οποίο κάποιες φορές δούλευε και κάποιες όχι. Στην πορεία πήραμε μερικά μαθήματα και βελτιωθήκαμε ως οργάνωση».

«Με το Nico και το Lewis είμαστε μαζί κάμποσα χρόνια, τα πάντα λειτουργούν σωστά και έτσι τους το χρωστάμε αλλά το χρωστάμε και στη Φόρμουλα 1 να τους αφήσουμε απλά να αγωνιστούν. Η νέα κατάσταση θα δημιουργήσει ενίοτε κάποια προβλήματα στην ομάδα αλλά είναι απαραίτητη». Υπομονή, μέχρι τις 20 Μαρτίου και το GP της Αυστραλίας, αν και όσοι δεν έχουμε συνδρομητικό κανάλι δύσκολα θα το δούμε αν δεν υπάρξει συμφωνία για κάποιο ελεύθερο (επικρατέστερη η ΕΡΤ έναντι του Alpha, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!