ΑΓΩΝΕΣ

Ποιες είναι οι αμοιβές των πιλότων στην F1;

f1 misthoi (1)

Ειδικά στο πανάκριβο από κάθε άποψη πρωτάθλημα της Formula 1, τα συμβόλαια των πιλότων έχουν μεγάλες αποκλίσεις και πολλές φορές δεν συνυπολογίζονται και οι χορηγίες…

f1 misthoi (3)Όπως θα μπορούσατε ίσως να μαντέψετε ο καλύτερα αμειβόμενος οδηγός δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή Lewis Hamilton που λαμβάνει πάγιες αποδοχές 31 εκατομμυρίων δολαρίων και αν κερδίσει ξανά τον τίτλο (η Mercedes το αντίστοιχο των κατασκευαστών) θα λάβει άλλα 10 εκατομμύρια (συνολικά 40). Ακολουθεί ο Sebastian Vettel  με απολαβές 30 εκ. δολάρια, ενώ πέρυσι η ετήσια αμοιβή του είχε ξεπεράσει τα 50 εκ. δολάρια.

F1-SALLARIES-1Ο team-mate του Hamilton στη Mercedes, ο Nico Rosberg, έχει τριετές συμβόλαιο που λήγει το 2017 και συνολικές αμοιβές 55 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ιδιαίτερα υψηλές είναι και οι αποδοχές του Fernando Alonso (McLaren Honda) που σε περίπτωση επίτευξης κάποιου πρωταθλήματος (κάτι που είναι απίθανο), η αμοιβή του θα φτάσει τα 40 εκ. δολάρια.

F1-SALLARIES-2Ο Jason Button διανύει μάλλον την τελευταία του σεζόν στην McLaren και θα εισπράξει 11,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Kimi Raikkonen που και αυτός θα κάνει την τελευταία του χρονιά με την Ferrari, αποδέχθηκε μείωση στα 7 εκ. δολάρια (με πριμ ύψους 10 εκατομμυρίων αν η ομάδα πάρει κάποιον τίτλο).

F1-SALLARIES-3Στη Williams Martini οι Felipe Massa και Valtteri Bottas έχουν συμβόλαια ύψους 4,45 και 3,3 εκατομμύριων δολαρίων αντίστοιχα. Ο Daniel Ricciardo εισπράττει περίπου 5,5 εκατομμύρια από την Red Bull, ο Daniil Kvyat πρέπει να βρίσκεται κάπου πάνω από τις 750.000 δολάρια που έπαιρνε πέρυσι.

F1-SALLARIES-4Στη Force India τα ποσά για τους Nico Hulkenberg και Sergio Perez είναι 4,0 και 3,2 εκατομμύρια. Στα 3,2 εκατομμύρια είναι και το συμβόλαιο του Romain Grosjean με τη νεοσύστατη αμερικάνικη ομάδα της Haas, ενώ ο Esteban Gutierrez θα λάβει 2 εκ. δολάρια.

f1 misthoi (2)Περίπου στο 1 εκ. κυμαίνεται η αμοιβή του Jolyon Palmer της Renault, κάπου εκεί κυμαίνονται και οι απολαβές του Magnussen. Oι νεαροί πιλότοι της Toro Rosso, οι Max Verstappen και Carlos Sainz Jr, ακούγεται πως λαμβάνουν έως περίπου 650.000 δολάρια. Με τα οικονομικά ζόρια που περνάει η Sauber, οι Ericsson και Nasr εισπράττουν από περίπου 450.000 δολάρια έκαστος, ενώ στις 185.000 δολάρια πρέπει να βρίσκονται οι αποδοχές των Wehrlein και Haryanto (της Manor, της πρώην Marussia).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!