ΑΓΩΝΕΣ

Με 310 χλμ/ώρα πήγαινε ο Alonso την ώρα του ατυχήματος!

Το πρώτο GP της χρονιάς ξεκίνησε με ότι πουλάει περισσότερο. Ένα γερό στουκάρισμα που ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες…

alonso-australia16-crash-d800Το τρομακτικό και θεαματικό ατύχημα που έγινε των Alonso και Gutiérrez πιθανότατα να το δείτε και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, δηλ. κάθε φορά που γίνεται ένα ατύχημα και τα κανάλια θυμούνται τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως και να έχει, ενδιαφέρον είναι πως η McLaren του Ισπανού ακούμπησε την Haas του Μεξικανού με περίπου 310 χλμ./ώρα, μιας και η τηλεμετρία έδειξε πως ο Gutiérrez είχε 307 χλμ./ώρα.

alonso-australia16-crash-a640«Ήταν σοβαρό ατύχημα. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το slipstream του Gutierrez μέχρι το σημείο πέδησης αλλά την τελευταία στιγμή, ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στο ατύχημα. Ήταν αγωνιστικό συμβάν, προσπαθήσαμε αμφότεροι να μονομαχήσουμε ξεχνώντας πως κινούμασταν με 300 km/h και σε αυτές τις ταχύτητες, κάθε ατύχημα είναι σοβαρό. Ευτυχώς είμαστε και οι δύο καλά και είμαι ευγνώμων για την ασφάλεια που παρέχει το μονοθέσιο ώστε να είμαι εδώ και να σας μιλάω», είπε ο Alonso.

GUTIEREZ-ALONSO-CRASH-AUSTRALIAN-GP-2016Οι λόγοι του ατυχήματος μπορούν να αποδοθούν στην επιβράδυνση του Gutiérrez επειδή στο συγκεκριμένο σημείο οι μπαταρίες του υβριδικού συστήματος πρόωσης της Haas ήταν άδειες και όταν ενεργοποιείται η διαδικασία φόρτισής η ισχύς πέφτει κατά 150 άλογα. Επίσης, ο Μεξικανός μετατοπίστηκε ελαφρώς αριστερά όταν ο Alonso δοκίμασε παρακινδυνευμένα να περάσει από την εξωτερικά και όταν είδε τον Gutierrez να πέφτει στα φρένα. Αγωνιστικό τέλος… κακό για τους δύο πιλότους, αλλά όλα καλά σχετικά με την υγεία τους (ο Alonso βγήκε χωρίς γρατζουνιά από το μονοθέσιο) και ελπίζουν σε ένα τερματισμό στο επόμενο GP στο Μπαχρέιν.

la-formula-1-de-2016-comienzo-con-el-gp-de-australia

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!