NEA

«AM-RB-001», το νέο hypecar των Aston Martin & Red Bull

NEBULA TEASER FLOWS and reflection WITHOUT logo

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν στην Μελβούρνη και ο στόχος θα είναι η AM-RB-001 να είναι σε κάθε περίπτωση πιο γρήγορη από ένα μονοθέσιο της F1!

RED-BULL-X1-PROTYPEΣτην Αυστραλία και λίγο πριν την έναρξη του πρώτου Grand Prix της χρονιάς με τη νίκη του Rosberg να υπερκεράζει το τρομερό ατύχημα του Alonso, οι Aston Martin και Red Bull παρουσίασαν τα πλάνα για την κοινή εξέλιξη και κατασκευή ενός hypercar με την ονομασία «AM-RB-001». Το όλο πρότζεκτ θα επιμεληθεί Adrian Newey (ο γνωστός μηχανικός και σχεδιαστής που από το 2006 είναι στην Red Bull), σε συνεργασία με τον Marek Reichmann (τον υπεύθυνο στο τμήμα σχεδίασης της Aston Martin, έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων τη νέα DB11).

ASTON-MARTIN-VULCANΤο νέο hyper car θα είναι υβριδικό και το σύστημα πρόωσης θα εξελιχθεί μαζί με την Aston Martin, ενώ από την στιγμή που η Renault (που προμηθεύει και την Red Bull με κινητήρες) θα δίνει βαρύτητα μόνο στο δικό της μονοθέσιο, εικάζεται πως οι δύο βρετανικές εταιρίες θα εισέλθουν κάποια στιγμή μαζί στην F1. Από την άλλη, η Aston Martin χρειάζεται ένα hypercar που να μπορεί να κυκλοφορεί και στους δρόμους για να αντιμετωπίσει π.χ. την McLaren P1 ή την LaFerrariVulcan είναι μόνο για την πίστα), ενώ ο Newey θέλει να εκπληρώσει έναν από τους στόχους του και αν κατασκευάσει ένα σούπερ μοντέλο που θα αφήσει εποχή, όπως η icon McLaren F1.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!