NEA

Πότε έρχεται το Ford EcoSport;

Euro-spec revised Ford EcoSport to be built in Romania (1)

Το μικρότερο SUV της Ford αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά αυτό το καλοκαίρι με τον κινητήρα 1.0 Ecoboost…

Euro-spec revised Ford EcoSport to be built in Romania (3)Μετά από αρκετά μεγάλη αναμονή η Ford ανακοίνωσε πως η γραμμή παραγωγής των ευρωπαϊκών προδιαγραφών EcoSport θα μεταφερθεί στην Κρακοβία της Ρουμανίας. Μέχρι τώρα, το EcoSport κατασκευάζεται στην Ινδία και εξάγεται σε διάφορες αγορές του κόσμου, αλλά από το φθινόπωρο του 2017 η γραμμή παραγωγής θα μεταφερθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και στο εργοστάσιο όπου ήδη κατασκευάζεται το B-MAX και οι κινητήρες 1.0 Ecoboost.

Πέρα από τον turbo 1.000άρη βενζινοκινητήρα, το EcoSport (το οποίο το περιμένουμε δώ και χρόνια) διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό 1.5 Ti-VCT απόδοσης 112 PS (6,3 lt/100 km – 149 g/km), καθώς και τον 1.5 TDCi με 95 PS και μεικτή κατανάλωση 4,6 lt/100 km (115 g/km).

Euro-spec revised Ford EcoSport to be built in Romania (2)Εδώ να πούμε πως το EcoSport είχε μία καλή εμπορικά πορεία στην Ευρώπή το 2015 αφού σημείωσε 39.846 πωλήσεις, ενώ για τους πρώτους μήνες του 2016 υπάρχει αύξηση κατά 30% (σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015). Στην Κρακοβία θα κατασκευάζεται και το νέο Ka που θα δούμε από τα τέλη του έτους, ενώ νωρίτερα από το καλοκαίρι θα λανσαριστούν με την σειρά το Fiesta ST200, το EcoSport και το Edge.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!