NEA

Φοροαύξηση για το πετρέλαιο κίνησης;

diesel-vs-gasoline-fuel

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης μελετάται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά»…

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης είναι 330 ευρώ/ 1.000 λίτρα και ο αντίστοιχος της βενζίνης 670 ευρώ/ 1.000 λίτρα. Αντίστοιχα στα πρατήρια οι τιμές διαμορφώνονται περίπου στο 1,0 ευρώ για το diesel και στα 1,35 ευρώ για την αμόλυβδη. Εννοείται πως η αύξηση των τιμών στο diesel κίνησης θα επιφέρει αυξήσεις και στο κόστος τω μεταφορών που με τη σειρά του θα έχει αντίκτυπο στις τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής σε όλα σχεδόν τα καταναλωτικά προϊόντα.

Αν τελικά ακριβύνει η τιμή του πετρελαίου στην κυβέρνηση υπολογίζουν στην εισροή επιπλέον 400 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πιθανότατα η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης να συμπαρασύρει και το κόστος του υγραερίου κίνησης (ως προϊόν διύλισης). Αξιοσημείωτο είναι πως αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφενός διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων που πωλούνται το χρόνο είναι ντίζελ, αφετέρου διότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με της αμόλυβδης (σε μερικές και υψηλότερα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!