NEA

Αγωγές για το «Clean Diesel» του ομίλου Volkswagen

Dieselgate Clean Diesel (2)

Η FTC ξεκινά τις αγωγές κατά της καμπάνιας Clean Diesel και της εξαπάτησης της κοινής γνώμης που προκάλεσε «ηθικές βλάβες δισεκατομμυρίων δολαρίων»…

Dieselgate Clean Diesel (1)Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για το πόσο δύσκολα θα είναι τα επόμενα χρόνια για τον όμιλο Volkswagen ελέω του περιβόητου σκανδαλου dieselgate και τα πράγματα ξεκινούν προς τις δικαστικές αίθουσες. Με στόχο την προστασία του Αμερικάνου πολίτη η εκεί κρατική υπηρεσία FTC (Federal Trade Commission, η αντίστοιχη γραμματεία προστασίας του Πολίτη) ξεκινά τις αγωγές διεκδικώντας αποζημιώσεις για την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού μέσω της καμπάνιας «Clean Diesel», συμπεριλαμβάνοντας από διαφημίσεις στην TV κατά την διάρκεια του Super Bowl έως τα έντυπα και τα social media!

Dieselgate Clean Diesel (1)Το βασικό μήνυμα του «Clean Diesel» ήταν η καθαρότητα των πετρελαιοκινητήρων και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, όπου στην πραγματικότητα αυτό ήταν εφικτό με τις συσκευής (defeat devices) παραποίησης της εκπομπής ρύπων κατά την διαδικασία μέτρησης. Η FTGC υπολογίζει πως το σκάνδαλο αφορά σε 550.000 οχήματα στις ΗΠΑ με μέση τιμή στα περίπου 28.000 δολάρια και τις top εκδόσεις των Audi να φτάνουν και τα 100.000 δολάρια.

Το πρόστιμο θα ανακοινωθεί αργότερα και αναμένεται αρκετά επώδυνο. Μένει να δούμε πως τελικά θα το διαπραγματευθούν οι ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου, αν και θα ακολουθήσουν αγωγές και από άλλους περιβαλλοντικούς φορείς. Άλλωστε, στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετοί που ζουν μόνο για κάτι τέτοια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!