NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότερο… ξύλο για το Toyota Setsuna!

Toyota Setsuna Concept at Milan 2016 Design Week (16)

To ξύλινο concept της Toyota θα παρουσιαστεί στο Design Week στο Μιλάνο (12-17 Απριλίου) και οι Ιάπωνες μας δίνουν ένα πλήρες σετ από φωτογραφίες…

Toyota Setsuna Concept at Milan 2016 Design Week (12)Αυτή η ομολογουμένως περίεργη κατασκευή προέκυψε σε συνεργασία με την εταιρία Sumitomo Forestry που δεν προμήθευσε την Toyota με κάποια μηχανικά εξαρτήματα, αλλά με ξύλο υψηλής ποιότητας για ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να οδηγεί ο Πινόκιο! Ξέχωρα από την πλάκα, στα ιαπωνικά «Setsuna» σημαίνει «στιγμές» και για να συναρμολογηθούν τα διάφορα είδη ξύλου που χρησιμοποιήθηκαν (π.χ. το αμάξωμα είναι από ιαπωνικό κέδρο και το πλαίσιο από ιαπωνική σημύδα), χρησιμοποιήθηκε μια παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδος, η τεχνική «okuriari» που δεν χρησιμοποιεί ούτε βίδες, αλλά ούτε και καρφιά.

Toyota Setsuna Concept at Milan 2016 Design Week (11)Συγκεκριμένα, το αμάξωμα αποτελείται από 86 χειροποίητα πάνελ, ενώ υπάρχει και λίγο αλουμίνιο, όπως στα τάσια των τροχών, στο τιμόνι και στα καθίσματα. Αισθητικά, το Setsuna θυμίζει και ξύλινο σκάφος, ενώ διαθέτει και ένα μετρητή χρόνου για 100 έτη, που θα καλύπτει αρκετές γενιές. Μάλιστα, η Toyota το ξύλο μπορεί να αντέξει για γενιές και γενιές εφόσον συντηρείται σωστά και συστηματικά. Πολύ ενδιαφέρον και κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι ότι μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου, τόσο το χρώμα όσο και η υφή του με την επίδραση της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!